Το παραδέχθηκε ο Πετρόπουλος: Θα εφαρμόσουμε κανονικά το "μαχαίρι" εώς -30% στις συντάξεις απο το 2019 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Το παραδέχθηκε ο Πετρόπουλος: Θα εφαρμόσουμε κανονικά το "μαχαίρι" εώς -30% στις συντάξεις απο το 2019

Το ότι θα έρχονται μειώσεις σοκ στις συντάξεις από τον επαναυπολογισμό που θα φτάσουν έως και το 30% παραδέχθηκε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ.

«900.000 καταβαλλόμενες συντάξεις θα μειωθούν έως και 30%, όπως προκύπτει από το πρώτο δείγμα επανυπολογισμού των συντάξεων», είπε, και πρόσθεσε πως το μέτρο της μείωσης θα μπει στον προϋπολογισμό του 2019, αλλά θα δούμε τι βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε»

«Οι περικοπές (από την 1η Ιανουαρίου του 2019) θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» παραδέχθηκε ο κύριος Πετρόπουλος και για να μειώσει τις εντυπώσεις υποστήριξε πως τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες για τις συντάξεις» είπε.

Οι ασφαλισμένοι πάντως θα ξέρουν πόσο θα είναι το "ψαλίδι" στις συντάξεις τους τον Δεκέμβριο με τα ειδοποιητήρια των συντάξεων Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%». Διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν συντάξεις που θα μειωθούν έως και 200 ευρώ το μήνα.

Ο επανυπολογισμός έχει ολοκληρωθεί, αποκάλυψε ο υφυπουργός Περίπου 500.000 έχουν αρνητική μεταβολή στις συντάξεις (από 5 ευρώ έως και 200 ευρώ), αλά υπάρχουν και περιθώριο αυξήσεων σε κάποιες, λόγω πλεονασμάτων και μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share