Σταθάκης: Για την πτώση της ΔΕΗ φταίνε ...τα ΜΜΕ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Σταθάκης: Για την πτώση της ΔΕΗ φταίνε ...τα ΜΜΕ

Για άλλη μια φορά στελέχη της κυβέρνησης στοχοποιούν τα ΜΜΕ προσπαθώντας να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες.
Με ανακοινώσεις ενάντια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την αντιπολίτευση, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης προσπάθησε να ρίξει ...λάσπη στον ανεμιστήρα και να καλύψει τις δικές του ευθύνες αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης συνολικά για την μεγάλη πτώση που είχε η ΔΕΗ στην χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Στην ανακοίνωση του ο Γιώργος Σταθάκης κάνει λόγο επίσης και για υποτιμητική επίθεση σε βάρος της ΔΕΗ από επενδυτές με βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ορίζοντα "Μετά τη σημαντική ανάκαμψη της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ, κατά τους πρώτους μήνες του 2018, το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται υποτιμητική επίθεση από επενδυτές με βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ορίζοντα. Δυστυχώς στο πλευρό τους έσπευσαν να ταχθούν οι κ.κ. Σκρέκας και Μανιάτης, υιοθετώντας φθηνά επιχειρήματα περί χρεοκοπίας της ΔΕΗ. Στον βωμό του μικροκομματικού οφέλους, δεν διστάζουν να συντηρούν μια καταστροφολογία εις βάρος της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας. Μία ημέρα νωρίτερα, εφημερίδα που δείχνει να έχει αναλάβει εργολαβικά την εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες, με δήθεν αποκαλύψεις προσπάθησε να διαμορφώσει το υπόβαθρο για την κερδοσκοπία.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά: Με σειρά παρεμβάσεων ενισχύσαμε τη ρευστότητα της επιχείρησης κατά 1,2 δισ. ευρώ. Κυρίως, όμως, μέσω πλέγματος πρωτοβουλιών, διαμορφώνουμε ένα νέο θεσμικό περιβάλλον, απόλυτα συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ, στο οποίο η ΔΕΗ θα διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, παραμένοντας υπό δημόσιο έλεγχο. Με αυτή την πραγματικότητα θα πρέπει να συμβιβαστούν οι κερδοσκόποι και οι συνεργάτες τους, στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share