Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων σε Κοτζιά - "Μην εκλιπαρείτε εξευτελιστικά".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων σε Κοτζιά - "Μην εκλιπαρείτε εξευτελιστικά"..



Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έστειλαν πρόσφατα επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τη πΓΔΜ



Επιστολή με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, έστειλαν πρόσφατα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων, ζητώντας τη διακοπή των συνομιλιών.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «είναι φανερό ότι οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ έχουν φθάσει σε αδιέξοδο λόγω της υπαναχώρησης των Σκοπιανών αξιωματούχων να αποδεχθούν το erga omnes και τη συνταγματική αλλαγή.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος εσείς, εκπροσωπώντας την ελληνική πλευρά, να εκλιπαρείτε εξευτελιστικά τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων όταν ήδη έχετε κάνει οδυνηρές και ανιστόρητες υποχωρήσεις αποδεχόμενος σύνθετη ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία».
Στην επιστολή τονίζεται «έχετε υποχρέωση να λάβετε υπόψη σας την άρνηση του ελληνικού λαού στην ύπαρξη του ονόματος Μακεδονία στην οριστική ονομασία».
Τέλος, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις επισημαίνουν ότι «πρέπει να διακοπούν οι συνομιλίες σε αυτή τη βάση και να σταματήσετε να ξευτελίζετε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων σε όλον τον κόσμο, με την υποχωρητικότητα και την εμμονή σας να χαρίστε το όνομα Μακεδονία στους σκλάβους των Σκοπίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share