Εφοριακοί: Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ως συντάξιμο τον χρόνο της ανεργίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Εφοριακοί: Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ως συντάξιμο τον χρόνο της ανεργίας

Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν ως συντάξιμο τον χρόνο της ανεργίας οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με όσα τονίζει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (εφορίες).

Πιο αναλυτικά, επισημαίνεται πως παρόλο που με τη δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), εξαγγέλθηκε ο ενιαίος τρόπος υπολογισμού των εισφορών και των συντάξεων για όλους τους ασφαλισμένους, ο σχετικός Νόμος 4387/2016 παγίωσε μία δυσμενή διαφοροποίηση εις βάρος των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ενώ λοιπόν σε οποιοδήποτε άλλο ταμείο, πλην του Δημοσίου, παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους του να αναγνωρίσουν, εάν το επιθυμούν, τον χρόνο ανεργίας που μεσολαβεί μεταξύ δύο ασφαλιστικών περιόδων ως συντάξιμο χρόνο, κάτι αντίστοιχο δεν προβλέπεται για όσους εργάζονται στο Δημόσιο.

Για παράδειγμα, ένας ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ που μένει άνεργος και μετά από ένα διάστημα ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει το μεσοδιάστημα ως ασφαλιστικό χρόνο, καταβάλλοντας τις προβλεπόμενες εισφορές. Αντίθετα, αν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος συνεχίσει τον εργασιακό του βίο, μετά το ΤΕΒΕ στο Δημόσιο, δεν του παρέχεται η δυνατότητα να αναγνωρίσει συνταξιοδοτικά το επίμαχο μεσοδιάστημα.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζεται δυσμενώς το καθεστώς συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού Δημοσίων υπαλλήλων και απαιτείται η άμεση ενεργοποίηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων για την αντιμετώπιση αυτής της κατάφωρης αδικίας, με την άμεση κατάθεση σχετικής Νομοθετικής Ρύθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share