Την αποχή επιλέγουν οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Την αποχή επιλέγουν οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα


Την αποχή από την ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί το μεσημέρι γύρω στις 2 στην Ολομέλεια της Βουλής φαίνεται πως επιλέγουν οι "διαφωνούντες" του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο που δίνει την δυνατότητα της αναδοχής και στα ομόφυλα ζευγάρια.


Μετά και την καταφατική απάντηση από πλευράς ΔΗΣΥ το επίμαχο άρθρο φαίνεται πως θα περάσει με άνετη πλειοψηφία καθώς έχουν δηλώσει πως θα το ψηφίσουν και μεμονωμένοι βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης. Για παράδειγμα από πλευράς ΝΔ τόσο η Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη και η Νίκη Κεραμέως έχουν ταχθεί υπέρ της ρύθμισης. Ακόμα και στους ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει κατά συνείδηση είτε υπέρ, είτε παρών, "κόντρα" στο "κατά" του κόμματος που εξέφρασαν οι κ.κ. Κ. Κατσίκης και Γ. Λαζαρίδης.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την ανακοίνωση του Γ. Μιχελογιαννάκη, την επιστολή Γεννιά-Ντιζμάνη, ήρθε χθες και η ανάρτηση στα social media του Μ. Μπόλαρη να ταράξει το κλίμα μεταξύ των "καθαρόαιμων" εκ του ΣΥΡΙΖΑ και των "μουσαφίρηδων" από το ΠΑΣΟΚ.

Οι πρώτοι έκαναν χθες θεαματική εμφάνιση στην Ολομέλεια με μπαράζ ομιλιών υπέρ της ρύθμισης (Καραγιαννίδης, Καββαδία, Κουράκης, Λάππας, Κοζομπόλη, Ηλιόπουλος κλπ) ενώ οι δεύτεροι (Μιχελογιαννάκης, Γεννιά, Μπόλαρης κλπ) φαίνεται πως δεν σηκώνουν το "γάντι"επιλέγουν τους χαμηλούς τόνους της αποχής από την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο κ. Μιχελογιαννάκης όσο και ο κ. Μπόλαρης επιλέγουν την αποχή, αντί της "μετωπικής" σύγκρουσης με ένα ξεκάθαρο ‘κατά’ "προκειμένου να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση και μάλιστα σε μια δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους".

Εσωκομματικοί τριγμοί όμως υπάρχουν και στο Κίνημα Αλλαγής με τον Σταύρο Θεοδωράκη να "πετάει" το γάντι προς βουλευτές που έχουν δηλώσει επίσης την αντίθεσή τους στην επίμαχη διάταξη όπως ο κ. Οδ. Κωσταντινόπουλος.
Bookmark and Share