Οι όροι για όσους θελήσουν να επενδύσουν στην καλλιέργεια κάνναβης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Οι όροι για όσους θελήσουν να επενδύσουν στην καλλιέργεια κάνναβης

Παράβολο 10.000 €, λευκό ποινικό μητρώο, ιδιωτικοί φύλακες,φράχτες τριών μέτρων και κάμερες ασφαλείας...


Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με το Ελληνικό και άλλες μεγάλες επενδύσεις, τρέχει το θέμα των επενδύσεων στη φαρμακευτική κάνναβη, και μάλιστα χθες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια και την επεξεργασία του προϊόντος.
 Η ΚΥΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι επενδυτές θα πρέπει να καταβάλλουν ένα παράβολο των 10.000 ευρώ, αντίγραφο του ποινικού τους μητρώου, να μην έχουν καταδικαστεί για πλαστογραφία, δωροδοκία, εκβίαση και άλλα βαριά αδικήματα (παρ. 5 του άρθρου 2Α του ν. 4139/2013).

Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρο 3, τα χωράφια όπου θα καλλιεργείται η ποικιλία κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L θα πρέπει να έχουν «περίφραξη με μόνιμο δικτυωτό πλέγμα ή και τοιχοποιία ύψους τουλάχιστον τριών μέτρων», θα υπάρχουν ιδιωτικοί φύλακες και κάμερες ασφαλείας και θα βρίσκονται «σε απόσταση 1.000 μέτρων από σχολείο».

Η εποπτεύουσα Αρχή θα είναι η Αστυνομία. Στην ΚΥΑ ρυθμίζονται μεταξύ άλλων η έγκριση για την παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L, περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%, με αποκλειστικό σκοπό είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και τη διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς είτε την εξαγωγή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share