Τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς ως το Σάββατο βλέπουν κυβερνητικές πηγές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και ΆποψηNEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς ως το Σάββατο βλέπουν κυβερνητικές πηγές«Πάνε πολύ καλά οι συζητήσεις και είμαστε σε κατεύθυνση να κλείσει το staff level agreement (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο)», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών (Πέμπτη) επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα θα συνεχιστεί η συζήτηση για θέματα για τα οποία δεν ολοκληρώθηκε σήμερα, όπως για τον ΕΝΦΙΑ, τα δημοσιονομικά (όπου υπάρχει πολύ μικρή απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών στις προβλέψεις για την υπέρβαση του στόχου στα πρωτογενή πλεονάσματα) και τα χρηματοοικονομικά (λιγότερο για εξωδικαστικό συμβιβασμό και περισσότερο για ν. Κατσέλη).

Αργά το απόγευμα  θα σταματήσουν οι επαφές και οι θεσμοί θα ετοιμάσουν νέο προσχέδιο για την τεχνική συμφωνία (Staff Level Agreement – SLA) για το κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης, το οποίο θα αποστείλουν στην ελληνική πλευρά πολύ αργά αύριο το βράδυ ή νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Στη συνέχεια, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν εκ νέου για το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας. «Σε κάθε περίπτωση το Σάββατο θα συζητήσουμε όποια θέματα μείνουν εκκρεμή», τόνισε.

Στο ζήτημα των χρηματοπιστωτικών, με το οποίο έκλεισαν οι σημερινές επαφές, ο αξιωματούχος ανέφερε πως δεν συζητήθηκε το θέμα των φοροαπαλλαγών για την πώληση των «κόκκινων» δανείων στα funds.

Αντίθετα, συζητείται να δοθεί παράταση στον ν. Κατσέλη (λήγει στις 31/12/2018) και το «πόσο και πώς» σχετικά με την άρση του τραπεζικού απορρήτου όσων εντάσσονται στον ν. Κατσέλη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής είχε αναφέρει ότι υπάρχει ικανοποίηση στην πλευρά των θεσμών από τους ρυθμούς των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει διάχυση στην περιφέρεια και δεν είναι εστιασμένοι στην Αθήνα.

Παράλληλα, για τον ν. Κατσέλη υπάρχει αύξηση του ρυθμού μείωσης του «αποθέματος» των εκκρεμών αιτήσεων και οι αποφάσεις που εκδίδονται σε σχέση με τις αιτήσεις είναι σε ποσοστό 167% (σχέση 1,7 προς 1).

Επίσης κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση το μεσημέρι της συζήτησης για τα δημοσιονομικά με το κουαρτέτο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για πρόωρη μείωση του αφορολογήτου, αλλά και ότι τα συμπεφωνημένα μέτρα (μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου το 2019 και το 2020, αντιστοίχως) θα εφαρμοστούν.

Το σημερινό πρόγραμμα των συναντήσεων
Για σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών διαμορφώνεται ως εξής:

10:00 Φορολογικά
11.00 Δημοσιονομική διαχείριση
12:00 Επιχειρηματικό περιβάλλον & Αγορές Προϊόντων
13:00 Εργασιακά
16:00 Κοινωνική πρόνοια
17:00 Χρηματοπιστωτικά
19.00 Follow up Δημοσιονομικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share