Πως ένας άγνωστος λομπίστας ...κηδεμόνευσε ολόκληρο το Ελληνικό Χρηματιστήριο – Ήττα για όλο το σύστημα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Πως ένας άγνωστος λομπίστας ...κηδεμόνευσε ολόκληρο το Ελληνικό Χρηματιστήριο – Ήττα για όλο το σύστημα

Αυτά που έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση της Δευτέρας με τη μετοχή της Folli Follie, αλλά κυρίως αυτά που έγιναν στη συνεδρίαση της Τρίτης, σχεδόν στο σύνολο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι μια… ήττα, για όλο το σύστημα.




Ένα αμφίβολης υπόστασης, μικρού μεγέθους και εν πολλοίς άγνωστο επενδυτικό fund, γκρέμισε έναν ελληνικό όμιλο με όχι ευκαταφρόνητο εκτόπισμα, ενώ την επόμενη ημέρα – χωρίς δική του ευθύνη – σκόρπισε τον πανικό σ’ όλη την αγορά, φέρνοντας ένα απίστευτο… στριμωξίδι ρευστοποιήσεων!

Αυτή η ιστορία με το QCM, επέφερε τρομερά καίριο πλήγμα σ' όλο το κύρος της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, βγάζοντας στην επιφάνεια την ανεπάρκεια του συστήματος και την αδυναμία του να θωρακιστεί από τις εκάστοτε – θεμιτές ή αθέμιτες – επιθέσεις διαφόρων κερδοσκοπικών κύκλων.

Η ελληνική αγορά που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου τα τελευταία χρόνια της κρίσης, που είδε «φάτσα» το Grexit και το χάος της δραχμής, η ελληνική αγορά – και οι ελληνικές επιχειρήσεις – που άντεξαν στο διχαστικό δημοψήφισμα του 2015 αλλά και την επιβολή των capital controls, «παραδόθηκαν» στους... εμπόρους των σεναρίων καταστροφής! Στρέβλωση, αν μη τι άλλο…

Μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερη «γύμνια» μαρτυρά το γεγονός ότι το «γύρισμα» στη συνεδρίαση της Τρίτης και η βελτίωση του κλίματος, δεν προήλθε από κάποια παρέμβαση του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή τη δήλωση κάποιου επιφανούς επιχειρηματία!

Αντιθέτως προήλθε από τη δήλωση στο Reuters του επικεφαλής του QCM, Gabriel Grego, όπου ξεκαθάρισε πως το fund δεν ετοιμάζει άλλη αντίστοιχη έκθεση – ανάλυση για άλλη ελληνική εισηγμένη!

Δεν περιποιεί τιμή ούτε για την εποπτική αρχή, ούτε τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ούτε τους εισηγμένους αλλά ούτε τους επενδυτές το γεγονός ότι μια δήλωση ενός – ουσιαστικά άγνωστου - ξένου λομπίστα, έφτασε για να γυρίσει το κλίμα στο χρηματιστήριο!
Ένας άγνωστος, ουσιαστικά ανύπαρκτος στην ελληνική αγορά λομπίστας, έφτασε να κηδεμονεύει, για δύο ημέρες την αγορά. Στρέβλωση...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share