Αρχή Διασφάλισης Επικοινωνιών: Ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν βαλιτσάκια παρακολούθησης σε ιδιώτες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Αρχή Διασφάλισης Επικοινωνιών: Ανεξέλεγκτα κυκλοφορούν βαλιτσάκια παρακολούθησης σε ιδιώτες

Ανησυχίες για το ότι υπάρχουν βαλιτσάκια παρακολούθησης που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, χωρίς να υπάρχει σχετικός έλεγχος από τις αρχές, εξέφρασε, μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ζαμπίρας.

«Ακούγεται ότι υπάρχουν και βαλιτσάκια σε ιδιώτες. Εμείς δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις για τον έλεγχο αυτών των βαλιτσακίων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ευδοκιμήσει κάποια νομοθετική ρύθμιση. Άρα δεν ελέγχονται τα ιδιωτικά βαλιτσάκια», σημείωσε έντονα προβληματισμένος.

Ξεκαθάρισε ότι η ΑΔΑΕ έχει αρμοδιότητα ελέγχου μόνο για τα 3 «βαλιτσάκια» παρακολούθησης, που της έχουν δηλωθεί επισήμως και τα οποία χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ, την Αντιτρομοκρατική και τη Διεύθυνση Διαχείρισης κι Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛΑΣ.

Την ίδια ώρα, καμπανάκι ήχησε και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Μιχάλης Σακκάς, κάνοντας λόγο για δυνάμεις που βάζουν «τρικλοποδιές» στο έργο της Αρχής. «Είμαι στην Αρχή δύο χρόνια κι έχω την αίσθηση ότι κάποιες δυνάμεις – όχι εξωγήινες – δεν θέλουν να λειτουργήσει η ΑΔΑΕ. Δεν μπορεί να έχουμε απαρτία και να μην αλλάζει η νομοθεσία και να έχουμε ένα παρωχημένο πλαίσιο, να μην εισπράττουμε τα έσοδα από τα πρόστιμα. Σας απευθύνω παράκληση να παρέμβετε και εσείς στην εκτελεστική εξουσία», τόνισε ο ίδιος και προειδοποίησε ότι όσο προχωρά η τεχνολογία τόσο μειώνεται η ασφάλεια του απορρήτου των πολιτών.

Τέλος, ο κ. Ζαμπίρας ομολόγησε ότι οι έλεγχοι που έχουν γίνει για τις συνακροάσεις από την ΑΑΔΕ δεν αντιστοιχούν στον αριθμό που θα έπρεπε, δεδομένου ότι έγιναν μόλις δύο, ένας στα τέλη του 2013 και ένας στο τέλος του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share