Έτοιμη να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια η Τουρκία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Έτοιμη να αυξήσει και πάλι τα επιτόκια η Τουρκία

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια και πάλι εάν ο πληθωρισμός επιταχυνθεί, σύμφωνα με δύο διαχειριστές κεφαλαίου, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Murat Cetinkaya και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Mehmet Simsek στο Λονδίνο.

Περαιτέρω σύσφιξη θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Μάιο, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 4 Ιουνίου, είπαν οι δυο αξιωματούχοι. Παράλληλα ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι.

"Ο πληθρωισμός αναμένεται να τρέξει με γρηγορότερους ρυθμούς", δήλωσε ο Win Thin, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αναδυόμενων αγορών της Brown Brathers Harriman & Co με έδρα τη Νέα Υόρκη. "Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να αυξήσουν ξανά τα επιτόκια στις 7 Ιουνίου. Αν δεν το κάνουν, θα χάσουν από άποψη αξιοπιστίας. Άλλες 300 μονάδες βάσης θα ήταν μια ηχηρή δήλωση".

Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με την τουρκική κεντρική τράπεζα εκτός ωρώς εργασίας, είτε από τηλέφωνο είτε από mail, ούτε με τον κύριο Simsek.

Πηγή Bloomberg