Νέο όχι στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Νέο όχι στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Νέο όχι από το δικαστήριο της Ανδριανούπολης στο αίτημα αποφυλάκισης που έκαναν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Πρόκειται για το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη εξετάζεται νωρίτερα λόγω των τουρκικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή. 

Οι δυο έλληνες στρατιωτικοί έχουν μετατεθεί στην Άγκυρα, σε ελληνική υπηρεσία προκειμένου να έχουν εκεί διεύθυνση μόνιμης κατοικίας και να παρακαμφθεί το επιχείρημα του δικαστηρίου της Αδριανούπολης ότι δεν είναι δυνατόν να αφεθούν ελεύθεροι εφόσον δεν έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην γειτονική χώρα.

Πλέον έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν νεο αίτημα σε έναν μήνα

Τα τρία προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με την αιτιολογία ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η τουρκική δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

Οι δύο έλληνες ένστολοι βρίσκονται 111 ημέρες υπό κράτηση στην Τουρκία, χωρίς καν να έχει οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν ή να έχει οριστεί δικάσιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share