Κι όμως ...η παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού σταμάτησε από το 1988! -Ο κόσμος γερνάει, οι γεννήσεις μειώνονται - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Κι όμως ...η παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού σταμάτησε από το 1988! -Ο κόσμος γερνάει, οι γεννήσεις μειώνονται

Ο κόσμος σταμάτησε να αναπτύσσεται περίπου το 1988 απλά γερνάει με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ.
Οι γεννήσεις με βάση τον ΟΗΕ θα συνεχίσουν να μειώνονται μέχρι το 2040.
Οι άνθρωποι του κόσμου έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζψής, ωστόσο οι οι γεννήσεις εξακολουθούν να μειώνονται.




Από το 2000, οι συνολικές γεννήσεις μειώνονται παντού εκτός της Αφρικής.
Εξετάζοντες ορισμένους δείκτες όπως τις γεννήσεις μόνο στα φτωχότερα έθνη γεννιούνται περισσότερα παιδιά, ενώ όλα τα άλλα έθνη και ειδικά αυτά με υψηλά εισοδήματα εμφανίζουν σημαντική μείωση γεννήσεων.
Για τις χώρες υψηλού εισοδήματος, από το 1963 σημειώθηκε μέγιστη ετήσια αύξηση του πληθυσμού των παιδιών, αλλά ο συνολικός πληθυσμός των παιδιών δεν έφθασε στο μέγιστο μέχρι το 2009.
Ο πληθυσμός που μπορεί να γεννήσει παιδί θα συνεχίσει να μειώνεται τουλάχιστον έως το 2030 και πιθανότατα πολύ περισσότερο.
Οι χώρες μεσαίου εισοδήματος σημείωσαν άνοδο της ετήσιας αύξησης γεννήσεων από το 1985 και ο συνολικός πληθυσμός των παιδιών κατέστη αρνητικός το 2009 ... και πάλι θα συνεχίσει να μειώνεται…..
Οι ουραγοί χώρες μεσαίου εισοδήματος κατέγραψαν την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση του πληθυσμού των παιδιών το 2000 ωστόσο έκτοτε καταγράφεται μείωση.
Οι χώρες με χαμηλό εισόδημα αυξάνουν συνεχώς τον πληθυσμό τους και δεν είναι πιθανό να φτάσουν στο ανώτατο όριο μέχρι το 2040, ενώ ο συνολικός πληθυσμός των παιδιών θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2060 περίπου.
Τέλος, ο καλύτερος δείκτης για την οικονομική δραστηριότητα είναι η κατανάλωση ενέργειας.
Είναι προφανές ότι η αύξηση του πληθυσμού στη Νοτιοανατολική Ασία (χαμηλότερο μεσαίο εισόδημα) και ιδιαίτερα στην Αφρική (χώρες με χαμηλό εισόδημα) δεν έχει και δεν αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική κατανάλωση ενέργειας ή οικονομική δραστηριότητα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share