Κύκλωμα διακινούσε όπλα από τη Βουλγαρία στην Κρήτη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Κύκλωμα διακινούσε όπλα από τη Βουλγαρία στην Κρήτη

Όπλα και πυρομαχικά από τη Βουλγαρία έφερνε παράνομα και διακινούσε στην Ελλάδα η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από το πρωί σήμερα σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 55, 30, 44, 45, 29 και 32 ετών. Παράλληλα, σε περιοχή της Ημαθίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας άλλος ένας άνδρας.

Στην πράξη, το κύκλωμα προμηθευόταν από τη γειτονική χώρα όπλα, φυσίγγια, συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, συσκευές εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι) και άλλα προϊόντα που εμπίπτουν στον νόμο περί όπλων, τα αποθήκευε και στη συνέχεια, τόσο μέσω δια ζώσης επαφής με πελάτες, όσο και μέσω διαδικτυακού καταστήματος, τα πωλούσε.

Βασικό ρόλο είχε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., 55χρονος συλληφθείς, ο οποίος ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με ενδιαφερόμενους αγοραστές κι αναλάμβανε το αρχικό στάδιο της παραγγελίας των οπλικών προϊόντων από τη Βουλγαρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο πεντάμηνο του 2018, σε τρεις περιπτώσεις εισαγωγής ειδών οπλισμού από το εξωτερικό, κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες που είχαν ως παραλήπτη τον 55χρονο.

Η αποστολή και μεταφορά των ειδών οπλισμού σε υποψήφιους αγοραστές στην Κρήτη γινόταν είτε με ίδια μέσα και διά ζώσης παράδοση από τους κατηγορούμενους, είτε με αποστολή δεμάτων οδικώς. Εκτός Κρήτης η μεταφορά γινόταν μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών με αποστολή δεμάτων, όπου 45χρονος, μέλος της ομάδας, φρόντιζε να παραλαμβάνει τα δέματα και να τα δρομολογεί, ώστε να αποστέλλονται με πλοίο και όχι αεροπορικώς, ώστε να μην ελέγχονται με ειδικά μηχανήματα (x-ray) για το περιεχόμενό τους και να μη γίνεται αντιληπτή η παράνομη αποστολή όπλων και λοιπών αντικειμένων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 56 περιπτώσεις παράνομης πώλησης όπλων και λοιπών ειδών οπλισμού, από αγοραστές που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης, έγιναν έρευνες σε σπίτια και λοιπούς χώρους των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

16 πυροβόλα όπλα διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
2.773 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
49 γεμιστήρες πιστολιών,
οκτώ κλείστρα πιστολιών,
δύο πτυσσόμενες ράβδοι,
έξι μηχανισμοί εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser),
δύο εκτοξευτήρες φωτοβολίδων,
19 σπρέι πιπεριού,
μαχαίρι,
έξι κινητά τηλέφωνα και
πλήθος εγγράφων.
Με δικογραφία κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να διαπιστώσει όλο το εύρος της παράνομης δράσης της εγκληματικής αυτής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share