Ταϊλάνδη: Παράταση στο θρίλερ - Συνεχίζεται μετ'εμποδίων η διάσωση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ταϊλάνδη: Παράταση στο θρίλερ - Συνεχίζεται μετ'εμποδίων η διάσωση


Η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη  σταμάτησε χθες βράδυ για περίπου δέκα ώρες με την αγωνία να μετατίθεται για σήμερα Δευτέρα.
Οι διασώστες ξεκινούν εκ νέου την προσπάθεια να βγάλουν την παγιδευμένη εδώ και 15 ημέρες στο πλημμυρισμένο Ταμ Λουάνγκ ομάδα.

Όπως ανακοινώθηκε η επιχείρηση σταματά για περίπου δέκα ώρες, καθώς τελείωσαν οι μπουκάλες οξυγόνου που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής και η ομάδα των δυτών πρέπει να τοποθετήσει νέες.
Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί τέσσερα παιδιά τα οποία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Νωρίτερα, πληροφορίες διεθνών πρακτορείων ανέφεραν πως τα παιδιά που είχαν διασωθεί έφταναν τα έξι, αλλά τελικά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε.
Ο κυβερνήτης Naronsgak Osatanakorn υπογράμμισε ότι τα παιδιά χρειάστηκε να καταδυθούν για περισσότερα από 1000 μέτρα.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των τριών ατόμων ενώ ο προπονητής θα βγει με την τελευταία ομάδα.

Δείτε ζωντανά εικόνες από το σημείο - Λεπτό προς λεπτό η επιχείρηση:

Πάντως, η επιχείρηση φαίνεται να πήγε ιδιαίτερα καλά την πρώτη ημέρα, καθώς δεν αναμένονταν να βγει ο πρώτος εγκλωβισμένος πριν τις πέντε ώρα Ελλάδος.

«Ο πρώτος αναμένεται να βγει γύρω στις 21:00» (17:00 ώρα Ελλάδας)», είχε πει ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι, ανακοινώνοντας ότι στις 10 π.μ. (06:00 ώρα Ελλάδας) αναχώρησαν για να φθάσουν στα παιδιά «δεκατρείς ειδικοί παγκοσμίου επιπέδου που ήλθαν από χώρες που διαθέτουν εμπειρογνωμοσύνη» στη σπηλαιολογία και πέντε μέλη της επίλεκτης μονάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους στο ποδόσφαιρο, που είναι παγιδεμένοι σ' ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, θα απομακρυνθούν «ένας-ένας» και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει «δύο με τρεις ημέρες», είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Κυριακή η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της κρίσης.

«Θα βγουν ένας-ένας, αυτό θα απαιτήσει δύο με τρεις ημέρες», διευκρίνισε ο Τσαλονγκτσάι Τσαϊγιακόρν, ένας από τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στη ομάδα διαχείρισης της κρίσης.

Ένας αυστραλιανός γιατρός, ο οποίος συμμετέχει στην αποστολή διάσωσης, εξέτασε το βράδυ του Σαββάτου τα παιδιά και έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η επιχείρηση.

Ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται ένδεκα ώρες για να φθάσει μέχρι τα παιδιά και να επιστρέψει: έξι ώρες για να πάει και πέντε ώρες για να επιστρέψει, χάρη στα ρεύματα. Η διαδρομή περιλαμβάνει δύσκολα υποβρύχια περάσματα.

Οι διασώστες είχαν καταφέρει να περάσουν έναν σωλήνα πολλών χιλιομέτρων για να διοχετεύσουν οξυγόνο στη σπήλαιο όπου έχει καταφύγει η ομάδα και το επίπεδο του οξυγόνου έχει σταθεροποιηθεί μέσα σ' αυτό.

Όμως οι βροχές που αναμένονται προσεχώς θα μπορούσαν να περιορίσουν το μη πλημμυρισμένο τμήμα του σπηλαίου στο οποίο έχουν καταφύγει τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share