Νέο πρότυπο μαχητικό παρουσίασε η Τουρκία - Στο ..."φουλ" δουλεύει η πολεμική βιομηχανία της - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Νέο πρότυπο μαχητικό παρουσίασε η Τουρκία - Στο ..."φουλ" δουλεύει η πολεμική βιομηχανία της

Δυναμική παρουσία της Τουρκίας στη μεγάλη διεθνή Αεροπορική έκθεση Farnborough Airshow που την παράσταση έκλεψε από τα τουρκικά εκθέματα, η παγκόσμια πρώτη του Hürjet μαχητικού που κατασκευάζεται στην Τουρκία και θα ενταχθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ως εκπαιδευτικό αεροσκάφος και ως αεροσκάφος υποστήριξης.


Η ΤΑΙ συμμετέχει στο Farnborough Airshow παρουσιάζοντας τα τουρκικής κατασκευής αεροσκάφη, ελικόπτερα και άλλου τύπου εναέρια μέσα όπως τα UAV’s, δείγμα της όλο και μεγαλύτερης ενίσχυσης της Αμυντικής Βιομηχανίας της και της προσπάθειας της Τουρκίας να μπει στην διεθνή αγορά των εξοπλισμών και προηγμένης αμυντικής τεχνολογίας.

Στο Farnborough Airshow που ξεκίνησε τη Δευτέρα εκτίθεται ακόμη το δικινητήριο ελικόπτερο γενικής χρήσης T-625, το οποίο θα πετάξει για πρώτη φορά το φθινόπωρο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ΑΝΚΑ και το επιθετικό ελικόπτερο T 129 Atak για το οποίο η Τουρκία έχει ήδη κλείσει συμβόλαιο πώλησης 30 τέτοιων ελικοπτέρων στο Πακιστάν.

Το πρωτότυπο μοντέλο του Hürjet παρουσιάζεται για πρώτη φορά και αποτελεί συνδυασμό εκπαιδευτικού αεροσκάφους και ελαφρού επιθετικού αεροσκάφους και εκτός του χαρακτηριστικού καμουφλάζ, στο πίσω πτερύγιο υπάρχει ένας αετός, σύμβολο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Hürjet θα αντικαταστήσει τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-38 και θα είναι συμβατό για κοινές επιχειρήσεις στο πλευρό των F-35. Με άνοιγμα πτερυγίων 11 μέτρα και μήκος 13,4 μέτρα μπορεί να μεταφέρει φορτίο περισσότερο από 3 τόνους και να πετά σε ύψος μέχρι 13.700 μέτρα και με μέγιστη ταχύτητα τα 1.2 Mach. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση θα γίνει το 2019 και η παραγωγή του αναμένεται από το 2022.

Τουρκικές εταιρείες παρουσίασαν στην έκθεση και εξοπλισμό και ορισμένα πυραυλικά συστήματα όπως οι πύραυλοι αέρος -αέρος Gokdogan και Bozdogan (από την εταιρεία TUBITAK).

H ASELSAN, παρουσίασε το σύστημα Laser «TEBER», η UMTAS-L το μεγάλο βεληνεκούς αντιαρματικό σύστημα και τις βόμβες MK-81 και MK-82 bombs.

Όμως η εταιρία BAYKAR MAKINA και ο επικεφαλής της Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσαν ότι μέχρι το 2023 θα έχουν αναπτύξει το πρώτο τουρκικό μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος αυτό το Akinci UAV θα μπορεί να απογειώνεται με το βάρος των 5 τόνων, θα έχει άνοιγμα πτερυγίων 20 μέτρα θα μεταφέρει οπλισμό πάνω από 1,5 τόνους και θα μπορεί να επιχειρεί σε ύψος 35.000 ποδιών. Η Εταιρία παράγει ήδη το οπλισμένο drone «Bayraktar TB2», το οποίο χρησιμοποιεί ήδη ο Τουρκικός Στρατός στις επιχειρήσεις στη Βόρειο Συρία και στο Βόρειο Ιράκ.
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια και με όποιο κόστος ώστε η Αμυντική Βιομηχανία της Τουρκίας να αναπτύξει δική της εξελιγμένη τεχνολογία και μέχρι το 2023, όταν θα γιορτασθεί η συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Τουρκίας, η χώρα να καλύπτει όλες τις αμυντικές και εξοπλιστικές ανάγκες, με δικά της μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share