Αντ.Μπάμπις: Η Τσεχία δεν δέχεται μετανάστες · Eίναι ο δρόμος... προς την κόλαση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Αντ.Μπάμπις: Η Τσεχία δεν δέχεται μετανάστες · Eίναι ο δρόμος... προς την κόλαση

Κατηγορηματικά απέρριψε  ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, το αίτημα της Ιταλίας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της να παραλάβουν ορισμένους από τους 442 μετανάστες που επιβαίνουν σε δύο στρατιωτικά πλοία στα νότια της Σικελίας, κάνοντας μάλιστα λόγο για «δρόμο προς την κόλαση».

Παρότι Γαλλία, Μάλτα, και όπως φαίνεται και η Γερμανία, συμφώνησαν να πάρουν στα εδάφη τους από 50 μετανάστες ο τσέχος πρωθυπουργός και ζάπλουτος επιχειρηματίας επιμένει στην πάγια σκληρή αντιμεταναστευτική στάση που διατηρεί από κοινού με άλλους ηγέτες των κρατών του Βίζενγκραντ, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το Σάββατο ότι μετά από την επικοινωνία που είχε –γραπτώς ή τηλεφωνικώς– με τους 27 Ευρωπαίους ομολόγους του, η Γαλλία και η Μάλτα συμφώνησαν να παραλάβουν από 50 μετανάστες η καθεμία και διαβεβαίωσε ότι «πολύ γρήγορα» θα απαντήσουν θετικά και άλλες χώρες.

Ωστόσο, ο Τσέχος ομόλογός του διεμήνυσε μέσω Twitter ότι «η χώρα μας δεν θα δεχτεί κανέναν μετανάστη». «Μια τέτοια προσέγγιση συνιστά έναν δρόμο προς την κόλαση» ισχυρίστηκε ο Μπάμπις.

Ο 63χρονος τσέχος πρωθυπουργός, δικαιολόγησε τη στάση του, λέγοντας ότι μια τέτοια ενέργεια το μόνο που κάνει είναι «να δίνει κίνητρο στους διακινητές και να αυξάνει τα έσοδά τους». «Θα πρέπει να βοηθάμε τους μετανάστες στις χώρες απ' όπου προέρχονται, έξω από τα σύνορα της Ευρώπης, για να τους εμποδίσουμε να κάνουν αυτό το ταξίδι» δήλωσε.

Η Τσεχία των 10,6 εκατ. κατοίκων, που είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δεν έχει δεχτεί παρά ελάχιστους πρόσφυγες από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης το 2015.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο, σχεδόν έξι στους δέκα Τσέχους (ποσοστό 58%) δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν θα έπρεπε να δεχτεί κανένα πρόσφυγα προερχόμενο από χώρες που σπαράσσονται από πολέμους. 35% των ερωτηθέντων στη σφυγμομέτρηση δήλωσαν ότι πρέπει να γίνονται δεκτοί «προσωρινά» στην Τσεχία ενώ μόλις 3% δέχθηκε οι πρόσφυγες να παραμείνουν στη χώρα.
\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share