Γένοβα: Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας - Δεκάδες τραυματίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Γένοβα: Στους 35 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας - Δεκάδες τραυματίες

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ιταλική κοινή γνώμη τις έρευνες στα χαλάσματα της οδογέφυρας Μοράντι έξω από τη Γένοβα η οποία κατέρρευσε χτες την ώρα που την διέσχιζαν αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση, εκ των οποίων τρία παιδιά, 8, 12 και 13 ετών.

«Ο τελευταίος επίσημος αριθμός είναι 35 αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας.

Ο ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Twitter, ότι οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι, είναι τριάντα πέντε. Ο αρχηγός της Λέγκα ευχαρίστησε όλους τους διασώστες και τους εθελοντές του έσπευσαν να βοηθήσουν.

Επί ώρες, οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και οι αστυνομικοί αναζητούν στα συντρίμμια επιζώντες.

Οι σοροί των νεκρών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Σαν Μαρτίνο για αναγνώριση: οι τραυματίες διανεμήθηκαν μεταξύ San Martino, Galliera και Villa Scassi. Τέσσερα άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά.

Η γέφυρα Morandi ή αλλιώς η γέφυρα του Μπρούκλιν, όπως την αποκαλούν οι Ιταλοί, είχε κατασκευαστεί το 1965 και έχει μήκος 1.185 μέτρα. Εργασίες ανακαίνισης της γέφυρας είχαν πραγματοποιηθεί το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share