Εγκαινιάστηκαν τα θεμέλια του νέου αεροδρομίου Θεσσαλονίκης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκαινιάστηκαν τα θεμέλια του νέου αεροδρομίου Θεσσαλονίκης

Τη θεμελίωση του νέου αεροδρομίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα η Fraport Greece σε τελετή όπου το "παρών" έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επαγγελματικών φορέων και ενώσεων από τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του αεροδρομίου "Μακεδονία", που θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, περιλαμβάνει :

- την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού, συνολικής έκτασης άνω των 34.033 τ.μ.

- την ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού 24.000 τ.μ.

- την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού και

- την αναβάθμιση της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού και τη σύνδεσή της με το δίκτυο της πόλης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σημαντικά έργα αναβάθμισης όπως: ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης – απογείωσης και στάθμευσης των αεροσκαφών, εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου αποσκευών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μετά από την ολοκλήρωση του μεγάλου κατασκευαστικού έργου, η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί σημαντικά, μετατρέποντας το αεροδρόμιο σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου για την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Έτσι, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 47%, ενώ διπλάσια θα είναι τα σημεία ασφαλείας. Την ίδια στιγμή, οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών θα είναι κατά 75% περισσότεροι, με τον συνολικό αριθμό των πυλών του αεροδρομίου να αυξάνεται κατά 50%.

"Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής ανάπτυξης για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να ξεκινήσει αυτή η επόμενη μέρα από αυτόν τον ιστορικό τόπο. Το νέο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί απλώς μέρος του κατασκευαστικού προγράμματος. 100 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 415 εκατ. ευρώ που θα κοστίσουν τα έργα για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων, θα διατεθούν εδώ στο αεροδρόμιο "Μακεδονία”. Στόχος μας είναι η πλήρης μεταμόρφωσή του σε έναν σύγχρονο κεντρικό κόμβο για τα νοτιοανατολικά Βαλκάνια", σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell.

Σημειώνεται ότι εκ μέρους του μετοχικού σχήματος της Fraport Greece, την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Dr. Stefan Schulte, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fraport AG και ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Δ/νων Σύμβουλος της Ιntrakat, εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου, καθώς επίσης και ο οικοδεσπότης ο Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share