"Ριπές" Καμμένου στο twitter έναντι... όλων ενώ το Μαξίμου χαμήλωσε τους τόνους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

"Ριπές" Καμμένου στο twitter έναντι... όλων ενώ το Μαξίμου χαμήλωσε τους τόνους

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ "Ο Πάνος Καμμένος σε νέες κυβερνητικές περιπέτειες" βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ο υπουργός Εθνικής Αμύνης και πρόεδρος των ΑΝΕΛ , από τις ΗΠΑ όπου εξακολουθεί να βρίσκεται, "πυροβολεί" μέσω twitter τον Ν. Βούτση, εγκαλεί για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων την ΕΦΣΥΝ και επιμένει ότι "οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν".

Ο Π. Καμμένος μάλιστα, με αναδημοσίευση ρεπορτάζ που τιτλοφορείται : Γιατί τέτοια αντίδραση για τις δηλώσεις Καμμένου περί "Επέκτασης” Βάσεων; Δεν υπάρχει συμφωνία Τσίπρα & Τράμπ ;", "κάρφωσε" εμμέσως και τον Α. Τσίπρα.

Σε απανωτές δημοσιεύσεις του στο λογαριασμό του στο twitter, σηκώνει τους τόνους την ώρα που το Μαξίμου επιδιδόταν σε προσπάθεια (ήδη από χθες το βράδυ) να μην πέσει και άλλο "λίπασμα" στα σενάρια περί διάλυσης της κυβερνητικής συμμαχίας (τουλάχιστον έως τον Μάρτιο).

Το χθεσινό επεισόδιο

Χθες και ενώ κυβερνητικά στελέχη το ένα μετά το άλλο "κρεμούσαν" τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και ΥΠΕΘΑ στα μανταλάκια, από την Κυβέρνηση σήμανε λήξη συναγερμού και διαμηνύθηκε ότι το περιβόητο μορατόριουμ Τσίπρα- Καμμένου έως τον Μάρτιο, πρέπει να διατηρηθεί ανεξαρτήτως "θερμών" επεισοδίων που σημειώνονται με αυξημένη ένταση και πυκνότητα όσο πιέζεται ο ΥΠΕΘΑ από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το πρώτο σινιάλο έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν επικοινώνησε με τον Π. Καμμένο, απάντησε χαμογελώντας διάπλατα: "Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα αλλά δεν τον λένε Πάνο, τον λένε Μάικλ".

Μετά το ...ευχάριστο αυτό διάλειμμα, κομματικές πηγές, ενημέρωναν ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΓ, αυτό που συνομολογήθηκε είναι ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η κυβερνητική συμμαχία με τον Π. Καμμένο, τουλάχιστον έως τον Μάρτιο, όπως προέβλεπε η συμφωνία του κ. Τσίπρα μαζί του, προ περίπου δεκαπέντε ημερών.

Καίτοι "εκτός ατζέντας", το θέμα "Συμμαχία με ΑΝΕΛ" θα συζητηθεί και στην διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το προσεχές σαββατοκύριακο.

"Εξηγήσεις" Καμμένου

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ από τις ΗΠΑ δια των ερτζιανών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real , ερωτηθείς γιατί επέλεξε να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση στη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψης ανέφερε ότι δεν διαφοροποιήθηκε από την κυβέρνηση, αλλά προσέφερε μια εναλλακτική λύση βλέποντας ρεαλιστικά ότι είναι πολύ υψηλή η πιθανότητα να μην προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών, κυρίως εξ υπαιτιότητας της άλλης πλευράς.

Στην ερώτηση σχετικά με το θέμα των βάσεων ο Πάνος Καμμένος απάντησε: "Απαγορεύεται να συζητούμε; Δεν είπα ότι θα αποφασίσω μόνος μου ούτε ερήμην της κυβέρνησης, κάνω μια δημιουργική συζήτηση με συμμάχους και φίλους".

Γιατί θέλουν "πάση θυσία" τη Συμμαχία

Μια από τις αιτίες ωστόσο που οδηγούν τον Α. Τσίπρα στην πάση θυσία διατήρηση του μορατόριουμ με τον Π. Καμμένο είναι προκειμένου να μπορέσει να περάσει η Κυβέρνηση το επόμενο διάστημα σε "θετική ατζέντα".

Ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του στην ΠΓ, έθεσε τον "οδικό χάρτη" της Κυβέρνησης έως τα Χριστούγεννα ο οποίος προβλέπει: Άνοιγμα της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ψήφιση στη Βουλή του λεγόμενου "πακέτου ΔΕΘ" με τις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε από την Θεσσαλονίκη, καθώς και το θετικό κλείσιμο στη διαπραγμάτευση για τη μη περικοπή των συντάξεων, για οποία εμφανίζονται τα κυβερνητικά στελέχη , εξόχως αισιόδοξα.

Τυχόν διατάραξη των "σταθμών" του οδικού χάρτη Τσίπρα από ασύμμετρες πολιτικές εξελίξεις ελέω Καμμένου θα δυναμίτιζε και το πρωθυπουργικό σχέδιο για "χειροπιαστές" αποδείξεις προς Πολίτες πως "βγηκάμε από τα μνημόνια" και μάλιστα σε αμιγώς προεκλογικό περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share