Το αρχαιότερο ελληνικό ναυάγιο ανακαλύφθηκε «άθικτο» στη Μαύρη Θάλασσα (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Το αρχαιότερο ελληνικό ναυάγιο ανακαλύφθηκε «άθικτο» στη Μαύρη Θάλασσα (video)

Συγκλονίζει η νέα ανακάλυψη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από μια ομάδα αρχαιολόγων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ένα εμπορικό σκάφος, μήκους 23 μέτρων αποτελεί το αρχαιότερο ακέραιο ναυάγιο που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, και μάλιστα μοιάζει με το πλοίο του Οδυσσέα, σύμφωνα με τον Guardian.

Το ναυάγιο παρέμεινε στο βυθό της θάλασσας για περισσότερα από 2.400 χρόνια. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές κάνουν λόγο για αρχαιοελληνικό εύρημα, το οποίο και εντοπίστηκε άθικτο στο πέρας του χρόνου το 2017.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι το ιστίο, το πηδάλιο και τα καθίσματα βρίσκονται ακέραια στη θέση τους!

Η διατηρητέα κατάσταση στην οποία εντοπίστηκε το καράβι, οφείλεται σύμφωνα με τους αρχαιολόγους στην απουσία του οξυγόνου στο συγκεκριμένο σημείο όπου βρέθηκε.

Εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ένα τέτοιο εμπορικό καράβι απεικονίζεται στο διάσημο στάμνο «Ο Οδυσσέας και οι Σειρήνες», το οποίο εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο και χρονολογείται στο 480-470 π.Χ.
Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο αγγείο, εμφανίζεται ο Οδυσσέας, δεμένος στο κατάρτι, ο οποίος προσπαθεί μαζί με τους συντρόφους του να αντισταθούν στο δελεαστικό τραγούδι των σειρήνων, σύμφωνα με το μύθο.

Η ομάδα των συγκεκριμένων αρχαιολόγων μετρά τουλάχιστον 60 ναυάγια που έφερε στο φως μετά την τριετή αποστολή της στη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share