Ο Πινόκιο επέστρεψε! - Τάζει χιλιάδες προσλήψεις,αναδρομικά,επιδόματα και ...εκλογές τον Οκτώβριο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Ο Πινόκιο επέστρεψε! - Τάζει χιλιάδες προσλήψεις,αναδρομικά,επιδόματα και ...εκλογές τον Οκτώβριο

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha, εκατομμύρια εκτοξεύονταν στον τηλεοπτικό αέρα, χιλιάδες προσλήψεις προαναγγέλλονταν με καταιγιστικό ρυθμό, μέχρι που κάποια στιγμή, άρχισε να χάνεται και ο λογαριασμός.




Στο δια ταύτα πάντως, ο κ. Τσίπρας μετά το "πρώτο θετικό βήμα μετά την έξοδο από τα μνημόνια" που ήταν η επιστροφή των αναδρομικών και έστησε "μίνι" γλέντι στη Βουλή, άφησε τα καλύτερα για το βράδυ, για την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά το κλείσιμο της Συμφωνίας των Πρεσπών, το καλοκαίρι.

Συνοπτικώς, ο Αλέξης Τσίπρας έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος την Τρίτη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το "φευγιό" 10.000 κληρικών από το Δημόσιο θα ανοίξει τον δρόμο μετά το 2020 για πρόσληψη Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο πρωθυπουργός χθες, μας τα είπε ακόμα πιο ξεκάθαρα: Ανοίγει ο δρόμος για αντικατάσταση των 10.000 κληρικών που διαγράφονται από τα "μητρώα" των Δ.Υ από ιατρούς, νοσηλευτές, δασκάλους. Και ναι, από το 2020 θα γίνουν οι προσλήψεις, είπε ο κ. Τσίπρας αλλά οι προκηρύξεις των θέσεων θα πραγματοποιηθούν "άμεσα".

Το πόσο "άμεσα" βέβαια, είναι σχετικό, καθώς η "πρόθεση συμφωνίας" που εξεδήλωσαν Τσίπρας- Ιερώνυμος για το "χρυσό" deal , χρειάζεται ακόμη πολύ νερό για να κυλήσει στο αυλάκι.

Οι αντιδράσεις του "ιερού συνδέσμου κληρικών" έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται αγρίως, παρότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο κ. Ιερώνυμος, θα προχωρούσε σε ανακοινώσεις τέτοιας βαρύνουσας χωρίς να έχει φυλάξει τα "νώτα" του. Όπερ σημαίνει, ότι , το deal δύσκολα μεν θα τιναχτεί στον αέρα, αλλά απαιτεί χρόνο για να "καμφθούν" οι αντιδράσεις και να ολοκληρωθούν οι χειρισμοί.

Σίγουρα πάντως, την προεκλογική του εξαγγελία ο κ. Τσίπρας δεν θα τη χάσει, ακόμη και εάν οι εκλογές γίνουν τον Μάιο ( κατά πώς θρυλείται σε κυβερνητικούς και κομματικούς διαδρόμους).

Η αριθμητική "πράξη" που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός μάλιστα, βγάζει... 18.500 χιλιάδες προσλήψεις εντός του 2020 και έχει ως εξής: 10.000 οι κληρικοί που θα αποχωρήσουν + 8.500 όσοι αναμένονται να φύγουν ούτως ή άλλως από το Δημόσιο , οπότε βάσει της αναλογίας ένας προς ένας ( ένας φεύγει ένας έρχεται) ιδού πεδίον λαμπρό το 2020 για ...γερό ανεφοδιασμό της κρατικής δεξαμενής από 18.500 νέους Δ,Υ.

Όλα τούτα, τα εξήγησε πολύ αναλυτικώς χθες το βράδυ ο κ. Τσίπρας, επιμένοντας ταυτόχρονα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. Και καθόσον έχει "θυμώσει" όπως είπε που η Ν.Δ ζητεί και βλέπει εκλογές εδώ και τρία χρόνια αδιαλείπτως, θα εξαντλήσει και το ...20ήμερο που του διαθέτει εξτρά το Σύνταγμα.

Κατά ποιον τρόπο αφού ο Πάνος Καμμένος θα αποσυρθεί από την Κυβέρνηση άμα τη αφίξει της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή;

Απλούστατο.

Ο πρωθυπουργός, περιέγραψε το ( πολυτραγουδισμένο) σενάριο μιας κυβέρνησης μειοψηφίας: Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση, απλώς θα αποσύρει τους ΑΝΕΛ από τους υπουργικούς τους θώκους.

Άλλως, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας: "Πιστεύω γιατί ξέρω τον Καμμένο και την ψυχολογία του ότι σε αυτό το κρίσιμο δίλημμα θα πάρει τη σωστή απόφαση. Δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην ομαλή πορεία της χώρας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share