Άνθιμος: «Εθνική αυτοκτονία» η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Άνθιμος: «Εθνική αυτοκτονία» η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

«Εθνική αυτοκτονία» χαρακτήρισε τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.



Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Άνθιμος χαρακτήρισε διχαστική τη συμφωνία και εκτίμησε πως δεν θα εγκριθεί στην Ιερά Σύνοδο.

«Βεβαίως είναι διχαστική η συμφωνία... Αν δεν ήταν μεγάλο το ποσοστό των Ορθοδόξων θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά τώρα μιλάμε για ελληνοχριστιανικό πολιτισμό» σημείωσε.

Όπως είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, «ο μακαριότατος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, αλλά αυτό την επομένη δημιούργησε εντύπωση, ανησυχία... Δεν μπορεί να περάσει αυτή η συμφωνία, τέτοια ενέργεια είναι εθνική αυτοκτονία».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη Ιερώνυμου – Τσίπρα παρατήρησε ότι ήταν «λάθος να δώσουν την εντύπωση ότι εμείς συμφωνούμε και θα γίνει να χωριστεί η εκκλησία από το κράτος».

«Την προσεχή Παρασκευή στην έκτατη σύγκληση της Ιεραρχίας θα δούμε τις απόψεις της Ιεραρχίας, είμαι βέβαιος ότι στη μεγάλη της η πλειοψηφία είναι υπέρ της ενότητας του κράτους και της εκκλησίας μας για να σταθούμε σε αυτόν τον τόπο που επιβουλεύονται πάρα πολλοί» τόνισε ο κ. Άνθιμος.

Αυτή τη στιγμή και όπως τόσους αιώνες πριν, συνέχισε, υποχρέωση μας είναι η ελληνορθόδοξη ενότητα. Όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας και για καλή συναλλαγή με τους γείτονες μας παρά να δημιουργούμε διχασμούς μέσα στην ιδία μας την πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share