Συναγερμός από τους επιστήμονες για την εξάρτηση των παιδιών από το βιντεοπαιχνίδι-φαινόμενο FORTNITE - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Συναγερμός από τους επιστήμονες για την εξάρτηση των παιδιών από το βιντεοπαιχνίδι-φαινόμενο FORTNITE

Ένα video game που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017, και τον Σεπτέμβριο απέκτησε την έκδοση Battle Royale, σήμερα μονοπωλεί το ενδιαφέρον. 




Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θέτει παίκτες από όλο τον κόσμο αντιμέτωπους σε ένα νησί, όπου θα πρέπει να χτίσουν οχυρά για να προστατευθούν και στη συνέχεια να… αλληλοσκοτωθούν μέχρι να μείνει ένας νικητής.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο το παιχνίδι-φαινόμενο «Fortnite» έφτασε τους 125 εκατομμύρια καταγεγραμμένους χρήστες και πολλές χιλιάδες στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Epic Games.

H µανία για το Fortnite έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτή του Pokemon Go πριν από δύο χρόνια και προς το παρόν δεν δείχνει σημάδια ότι αρχίζει να καταλαγιάζει ενώ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το Fortnite κατάφερε να δημιουργήσει πλήγμα σε ακόμα ένα παρόμοιο παιχνίδι το PlayerUnknown’s Battlegrounds ή αλλιώς PUBG.

Τι λέει ο «ειδικός» του Fortnite

Ο Τάιλερ Μπλέβινς, γνωστός ως Ninja, είναι ο Νο.1 παίκτης του «Fortnite BR», που έχει γράψει εκατοντάδες… εργατοώρες και στο «PUBG».

Υπολογίζεται ότι μόνο από τους 7 εκατ. ακολούθους του στην πλατφόρμα Twitch, όπου μπορεί κανείς να δει σε ζωντανή μετάδοση ή μαγνητοσκοπημένα τα παιχνίδια που παίζει, τα έσοδά του ξεπερνούν τα 700.000 δολάρια το μήνα!

Την ίδια ώρα ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ ότι γονείς προσλαμβάνουν επαγγελματίες γκέιμερ για να προπονήσουν τα παιδιά τους στο Fortnite, µε σκοπό αυτά να μπορέσουν να διεκδικήσουν μεγάλα χρηματικά έπαθλα σε τουρνουά.

Ωστόσο η επιτυχία του παιχνιδιού επαναφέρει και τον προβληματισμό για τον αριθμό των ωρών που αφιερώνουν σε αυτό τα παιδιά.

Στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει το «Έθνος», τους τελευταίους μήνες τα τηλέφωνα της γραμμής βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου χτυπούν συνέχεια, µε πολλούς γονείς να ζητούν συµβουλές για το πώς θα ελέγξουν τα παιδιά που παίζουν νυχθημερόν Fortnite.
Το πόσο μεγάλο είναι το αποτύπωμα που αφήνει ένα παιχνίδι κρίνεται και από το γκελ που κάνει στους ανθρώπους, οι οποίοι δεν ανήκουν στην κοινότητα των γκέιμερ και ασχολούνται περιστασιακά µε το αντικείμενο.

Από αυτήν την άποψη το Fortnite δείχνει να είναι ένα σύγχρονο πολιτιστικό φαινόμενο, αν και δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα που μπορεί να συγκριθεί µε άλλα θρυλικά παιχνίδια του µακρινού και του πιο πρόσφατου παρελθόντος.

Τον τελευταίο καιρό δεκάδες διάσημοι από τον χώρο της σόουµπιζ δέχονται να βιντεοσκοπηθούν την ώρα που παίζουν µε πλήρη… εξάρτυση (ακουστικά, χειριστήριο, μικρόφωνο), ερώτηση για το Fortnite έγινε στο διάσημο τηλεπαιχνίδι «Jeopardy», το θρυλικό σόου Saturday Night Live διακωμώδησε το παιχνίδι στο επεισόδιο της 29ης Σεπτεμβρίου, ενώ έμμεση αναφορά στο παιχνίδι έγινε σε πρόσφατο επεισόδιο του «South Park».,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share