Αυτός ο παρουσιαστής απλά ...δεν υπάρχει! (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Αυτός ο παρουσιαστής απλά ...δεν υπάρχει! (video)

Κυριολεκτικά "δεν υπάρχει"...


'Eνας νέος παρουσιαστής ειδήσεων έκανε την εμφάνισή του σε ένα κινεζικό μέσα ενημέρωσης, αλλά με μια διαφορά: δεν είναι άνθρωπος!
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας έβγαλε ζωντανά στον αέρα τον πρώτο παρουσιαστή τεχνητής νοημοσύνης (AI), μια κίνηση που ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη παγκοσμίως.


Ο "English AI Anchor" έκανε την εμφάνισή του την Πέμπτη στο World Internet Conference στην ανατολική επαρχία Zhejiang της χώρας.

Φτιαγμένος με βάση τον παρουσιαστή Zhang Zhao του πρακτορείου, ο παρουσιαστής-ρομπότ μαθαίνει από ζωντανά βίντεο και είναι σε θέση να εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Xinhua. "Ο ίδιος μαθαίνει από τα βίντεο του εαυτού του και μπορεί να διαβάσει κείμενα φυσικά ως επαγγελματίας παρουσιαστή ειδήσεων", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

"Η ανάπτυξη της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης απαιτεί συνεχή καινοτομία και βαθιά ενσωμάτωση στις διεθνείς προηγμένες τεχνολογίες", ανέφερε η ο παρουσιαστής στην πρώτη του εκπομπή.
.

.
"Θα εργαστώ ακούραστα για να σας κρατήσω ενήμερους, καθώς τα κείμενα θα δακτυλογραφούνται στο σύστημά μου χωρίς διακοπή. Ανυπομονώ να σας μεταφέρω τις ολοκαίνουργιες ειδήσεις", ανέφερε το ρομπότ.

Οι ανησυχίες σχετικά με την αναπτυσσόμενη βιομηχανία ΑΙ περιλαμβάνουν την απώλεια θέσεων εργασίας και ακούσιες διακρίσεις. Ωστόσο, η ερευνητική εταιρεία Gartner προβλέπει ότι η βιομηχανία θα δημιουργήσει στην πραγματικότητα 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και θα εξαλείψει 1,8 εκατομμύρια μέχρι το 2020, ενώ η IBM έχει αντιμετωπίσει τις έρευνες με προκατάληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share