O γαμπρός του Ερντογάν και επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρίας BAYKAR γνωστοποίησε την παρθενική πτήση οπλισμένου UAV του τουρκικού ναυτικού στην περιοχή των Στενών των Δαρδανελίων.
Σύμφωνα με το militaire.gr, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν στα σχέδιά τους τον σχεδιασμό και την μετέπειτα παραγωγή αντίστοιχου μοντέλου.
Deniz Kuvvetleri'mizin Bayraktar TB2 SİHA'ları Çanakkale'de bugün göreve başladı. Öğleden sonra ilk kalkış ve inişini yaptı.— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) 16 Δεκεμβρίου 2018
Vira Bismillah! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷 pic.twitter.com/YRiAefNCWO
Αποτέλεσμα αυτού είναι σήμερα οι Τούρκοι να χρησιμοποιούν όλο και συχνότερα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους, να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο όλο και πιο βαθιά στο Αιγαίο και η ελληνική αεροπορία αναγκάζεται να τα «κυνηγά» με F16.
