Άπρακτος κυλά o οικονομικός χρόνος στην Ελλάδα... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Άπρακτος κυλά o οικονομικός χρόνος στην Ελλάδα...

Σε 25 ημερολογιακές μέρες θα αποτελέσει παρελθόν και το 2018. 
Άλλη μία χρονιά υπέρμετρης φορολογίας για τα 3,1 εκατ . εργαζόμενους της χώρας που πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ασφάλισης των 2,7 εκατ. συνταξιούχων και των 610.000 δημοσίων υπαλλήλων. 
Δεν περιλαμβάνονται οι κρατήσεις για τους 1,1 εκατ. ανέργους.



Στις επιχειρήσεις αυτή τη περίοδο εγκρίνονται οι στόχοι και προϋπολογισμοί μητρικών και θυγατρικών για το νέο έτος.
Η επιχειρηματική κοινότητα παραμένει επιφυλακτικοί βλέποντας όχι μόνο το εκλογικό έτος 2019 αλλά και τι μπορεί να συμβεί στη χώρα το 2020 με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Το brain drain συνεχίζεται με πάνω από 10.000 νέους ανθρώπους να εγκαταλείπουν κάθε μήνα τη χώρα.
Το δώρο Χριστουγέννων έχει ήδη ξοδευτεί για τις δόσεις ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, τελών κυκλοφορίας.

Σε σχέση με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, κανένας δεν πιστεύει πως υπάρχουν τόσο ηλίθιοι επενδυτές για να δανείσουν την πιο χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία με 4,5% για δέκα χρόνια – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα δανειστεί ξανά η Ελλάδα, αφού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η αλλαγή της ιδιοκτησίας της (είτε με ομόλογα μικρότερης διάρκειας, είτε με την παρέμβαση της ΕΚΤ που προφανώς μπορεί να διαμορφώσει τα επιτόκια όσο θέλει).

Καμία χώρα στον πλανήτη, πόσο μάλλον χωρίς τη δική της κεντρική τράπεζα και με ολοκληρωτικά διαλυμένη οικονομία, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετεί χρέη της τάξης του 200% του ΑΕΠ της στο διηνεκές.

Οι πολιτικοί από το καλοκαίρι προετοιμάζονται για την εξόρμηση στους ψηφοφόρους τους εν όψει των τριπλών εκλογών(ευρωεκλογές, δημοτικές/περιφερειακές, εθνικές) το 2019.
Ποιος νοιάζεται εάν τα νοικοκυριά έχουν ξοδέψει τις αποταμιεύσεις προηγούμενων ετών και όλο και περισσότεροι ψάχνουν να βρούνε εάν δικαιούνται μερίσματα, επιδόματα, συντάξεις πριν φθάσουν τα 67;

Ο πολιτικός χρόνος κυλά τόσο αργά στην Ελλάδα που αν συνδυάζεις γνωριμίες με οικονομική άνεση είναι το ωραιότερο μέρος του κόσμου να περνάς το χρόνο σου και να κοροϊδεύεις και τους συμπατριώτες σου ότι βαδίζουμε σε σωστό δρόμο…






του κ.Αν.Ντόκα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share