Σαββατοκύριακο με χιόνια, βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές - Η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Σαββατοκύριακο με χιόνια, βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές - Η πρόγνωση μέχρι την Πέμπτη




Βροχερό αναμένεται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Αναλυτικότερα ο καιρός σήμερα Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2018 θα έχει νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους σε όλη τη χώρα πλην της Μακεδονίας και της Θράκης.
Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο και τις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά ηπειρωτικά, στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου θα είναι αυξημένες, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -10 έως -2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -3 έως 6, στη Θράκη από 3 έως 7, στη Θεσσαλία από 2 έως 5, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 13, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 15, και στην Κρήτη από 11 έως 17.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και από το απόγευμα έως 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά στα νότια έως 8 με 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ χιόνια θα πέσουν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα περίπου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως στα ανατολικά του νομού δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η ορατότητα στα ανατολικά του νομού θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 4.

Ο καιρός της Κυριακής
Καιρός: Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην υπόλοιπη ανατολική νησιωτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νότια πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα βαθμιαία θα αυξηθούν και στο ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δευτέρα 14-01-2019

Καιρός: Στα βορειοανατολικά λίγες νεφώσεις, στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν στα νοτιά, θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιά 6 τοπικά 7 που το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τρίτη 15-01-2019

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στα νοτιά κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νοτιά.

Ανεμοι: Στα ανατολικά και νοτιά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χωρά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε πτώση. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τέταρτη 16-01-2019

Καιρός: Στην ανατολική και νοτιά νησιωτική χωρά νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. παγετός, κατά τόπους ισχυρός, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Πέμπτη 17-01-2019

Καιρός: Γενικά βελτιωμένος καιρός τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Ανεμοι: σΣα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε άνοδο. Παγετός, κατά τόπους ισχυρός, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share