Απ'την 90's παρέα Τσίπρα που όλοι έγιναν υπουργοί (...πλην μιας) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Απ'την 90's παρέα Τσίπρα που όλοι έγιναν υπουργοί (...πλην μιας)

Ήταν μια παρέα φοιτητική, της οποίας το επίκεντρο ήταν εμφανώς ο Αλέξης Τσίπρας. 
Όλοι έγιναν υπουργοί ...ή τουλάχιστον εντάχθηκαν στις υπηρεσίες του Μαξίμου, όπως ο Νίκος Καρανίκας.


Όλοι στην παρέα έγιναν υπουργοί ή κυβερνητικά στελέχη, πλην της Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου, η οποία ζει και εργάζεται στην Ροδόπη.
Ωστόσο και εκείνη ήταν υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του 2015 και θα πολιτευθεί και στις εκλογές του 2019.

Στην φωτογραφία της φοιτητικής παρέας του Αλέξη Τσίπρα, από ένα γλέντι της δεκαετίας του 90, διακρίνουμε αρχικά και από αριστερά τον Νίκο Καρανίκα, πρώην μπάρμαν και τώρα σύμβουλο στρατηγικής στο Μέγαρο Μαξίμου
ενώ δίπλα του είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, πρώην υφυπουργός Εργασίας και πλέον υποψήφιος για Δήμαρχος Αθηναίων, σχεδόν αγνώριστος.

Δίπλα του ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός και αριστερά του η Περιστέρα Μπαζιάνα, μετέπειτα επίσημη σύντροφός του.
Δίπλα στην Περιστέρα Μπαζιάνα βρίσκεται ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, πρώην Γ.Γ. δημοσιονομικής πολιτικής στο υπουργείο Οικονομικών και τώρα επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
Δίπλα του βρίσκεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου που διετέλεσε διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου και από χθες είναι υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης και ακριβώς δίπλα της είναι η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου.
Δίπλα στην Αγγελική Κουγιουμτζόγλου διακρίνεται ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Τσίπρα, που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την πολιτική, με την υπογραφή του μνημονίου και παραδίπλα ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Αγγελική Κουγιουμτζόγλου δεν είχε την πολιτική καριέρα που είχαν οι υπόλοιποι της παρέας (στα social media πολλοί σχολίασαν ότι.." μόνο το μπουκάλι δεν έγινε υπουργός"), αλλά παραμένει στην αριστερά και ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου για τον «Βιοκλιματικό Σχεδιασμό και τη χρήση ΑΠΕ, από την Βαρκελώνη.

*Μέχρι τις εκλογές πάντως υπάρχουν ελπίδες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share