Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνάρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη - Στουρνάρα

Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας βρίσκεται η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας από την ATTICA BANK.


Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης τόσο για την καταγραφή της συνομιλίας Πολάκη-Στουρνάρα όσο και τη δημοσιοποίησή της.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να καταγράφηκε η επίμαχη συνομιλία χωρίς τη ρητή συναίνεση και των δύο πλευρών, κάτι που συνιστά αυτόφωρο κακούργημα το οποίο διώκεται με βάση τον Ποινικό Κώδικα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί πάντως πως υπήρξε παράνομη καταγραφή της συνομιλίας θα εξεταστεί πώς έγινε η διαρροή της σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Στην παραγγελία του ο κ. Ιωαννίδης ζητεί συγκεκριμένα τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για το αν υπάρχει παράβαση των παραγράφων 1 και 3, του άρθρου 370 Α του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες:

Παρ.1. Όποιος αθέμιτα παγιδεύει ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο παρεμβαίνει σε συσκευή, σύνδεση ή δίκτυο παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας ή σε σύστημα υλικού ή λογισμικού, που χρησιμοποιείται για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών, με σκοπό ο ίδιος ή άλλος να πληροφορηθεί ή να αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο τηλεφωνικής συνδιάλεξης μεταξύ τρίτων ή τα στοιχεία της θέσης και κίνησης της εν λόγω επικοινωνίας, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται η πράξη του προηγούμενου εδαφίου και όταν ο δράστης αποτυπώσει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου.

Παρ.3. Με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών τιμωρείται όποιος κάνει χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με τους τρόπους που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 αυτού του άρθρου.

Στο στόχαστρο δηλαδή της έρευνας θα πρέπει να μπουν και τα συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν την επίμαχη συνομιλία.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, αν από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις πως ο κ. Πολάκης εμπλέκεται στην καταγραφή της συνομιλίας που είχε με τον κ. Στουρνάρα , η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή ως μόνη αρμόδια να αποφασίσει, καθώς όπως προβλέπεται, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω με υπόθεση όταν «σκοντάψει» σε πρόσωπο υπουργού.

Πάντως, απαντώντας για το θέμα από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης αρνήθηκε ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κεντρικό τραπεζίτη αλλά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της. «Πού είπα εγώ ότι ηχογράφησα. Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Καμία ηχογράφηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share