«No Hotel Here»: Πολίτες οργανώνονται στη μάχη κατά της AirBnB... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

«No Hotel Here»: Πολίτες οργανώνονται στη μάχη κατά της AirBnB...




Εντείνεται το εχθρικό κλίμα ανάμεσα σε "πολέμιους" των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων από πλατφόρμες όπως η AirBnB και όσους εξασφαλίζουν εισόδημα από αυτή, αφού αντί για... ανακωχή προαναγγέλλονται νέες... μάχες.




Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, οι αντιδρώντες οργανώνονται, όχι μόνο σε επίπεδο γειτονιάς αλλά πανελλαδικά.

Η κίνηση πολιτών No hotel here απέκτησε 80 μέλη σε λιγότερο από έναν μήνα και τώρα αρχίζει δράσεις υποστήριξης κατοίκων που σκέφτονται να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Αυτό υποστηρίζει ο επικεφαλής συνταξιούχος δικηγόρος Γιάννης Ζαρκωτός: "Στόχος είναι να μετασχηματιστούμε σε κλαδική ένωση καταναλωτών μόλις συμπληρωθούν 500 μέλη ώστε να έχουμε δικαίωμα άσκησης συλλογικών αγωγών. Προς το παρόν δεχόμαστε καταγγελίες και εξετάζουμε ποιες μπορούν να σταθούν νομικά. Δεν επικροτούμε το κλίμα "υστερίας", ετοιμάζουμε ψύχραιμες προτάσεις προς τους αρμοδίους".

Δεν πρόκειται πάντως για ελληνικό φαινόμενο. Η Βαρκελώνη, η Βενετία και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις στον αγώνα κατά αυτής της μορφής υπερτουρισμού έχουν φωνάξει τα δικά τους συνθήματα, όπως "έχουμε εισβολή", και "η πόλη δεν πωλείται". Παράλληλα, πληθαίνουν οι χώρες που θεσπίζουν αυστηρότερες προϋποθέσεις για τους ιδιοκτήτες, υψηλά πρόστιμα και ελέγχους στα ακίνητα για πυρασφάλεια κ.α. όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία κ.α.

Το σλόγκαν "No hotel here" απευθύνεται και στους τουρίστες, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι έρχονται να μείνουν δίπλα σε ντόπιους σε οικείες και όχι σε "οικίες- ξενοδοχεία".
πηγή Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share