Ο λογαριασμός ...στον επόμενο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Ο λογαριασμός ...στον επόμενο




Στην πορεία προς το τέλος της κυβερνητικής του θητείας, ο πρωθυπουργός επιλέγει μία παραλλαγή της στρατηγικής της καμένης γης.



Δεν αφήνει καμένη γη στον επόμενο, αφήνει όμως τόσες καυτές πατάτες που δεν έχει και μεγάλη διαφορά από το αν θα άφηνε καμένη γη. Αν και σε ορισμένα μέτωπα, όπως αυτό της εξάντλησης κοινωνίας και επιχειρηματικότητας από την φορομπηχτική πολιτική αφήνει πράγματι καμένη γη. Η τακτική σε όλα τα δύσκολα θέματα, όπου υπάρχει απειλή πολιτικού κόστους, είναι αυτή της χρονοκαθυστέρησης. Ας μείνουν για μετά...

Όπου "μετά" η επομένη των εκλογών. Ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν με τις τράπεζες, τους πλειστηριασμούς, το νέο νόμο "Κατσέλη". Σιγά σιγά. Φτάσαμε Μάρτιο και ακόμα τα συζητάμε. Και αφού ψηφιστούν οι νόμοι, μέχρι να αρχίσει η εφαρμογή θα έχει περάσει το καλοκαίρι... Και αυτό δεν αποτελεί παρά ένα παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει παντού. Και κυρίως όλες τις... δυσάρεστες εκκρεμότητες. Δεν θα ακουμπούν τίποτε που θα μπορεί να κοστίσει εκλογικά. Αντιθέτως θα... ξεχαρβαλώνουν ό,τι μπορούν μέσα από την προεκλογική παροχολογία. Και θα υποσχεθούν βέβαια ακόμα περισσότερα. Έως και την επιστροφή στην προμνημονιακή καθημερινότητα...

Στο κάτω κάτω τσάμπα είναι. Ο λογαριασμός θα πάει στον επόμενο. Τι τους νοιάζει... Αντιθέτως, όσο περισσότερες εκκρεμότητες, όσες περισσότερες αντιδημοφιλείς υποχρεώσεις του κληρονομήσουν, τόσο καλύτερα γι' αυτούς. Άλλωστε δεν υπάρχει συνείδηση περί συνέχειας του κράτους, περί αξιοπιστίας κλπ. Όσο περισσότερες παγίδες και τρικλοποδιές τόσο καλύτερα... Ώστε να καταστεί όσο πιο δύσκολη γίνεται η επόμενη διακυβέρνηση. Τακτικές φοιτητικών αμφιθεάτρων σε εθνική - δυστυχώς - κλίμακα.

Ωστόσο η στρατηγική της σημερινής κυβέρνησης με στόχο την επόμενη ημέρα των εκλογών δεν είναι... κρυφή. Αντιθέτως. Είναι πέρα για πέρα ορατή. Και δίνει τη δυνατότητα στον διεκδικητή της εξουσίας να προετοιμαστεί, να καταστρώσει σχέδιο, να χαράξει πολιτική. Ώστε να είναι έτοιμος να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα αυτόν τον "λογαριασμό". Γιατί πέρα από το ότι δεν υφίσταται στοιχείο αιφνιδιασμού, δεν θα υπάρχει και ούτε μία μέρα για χάσιμο.




Του κ.Δ.Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share