Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με «σοβαρές» συνέπειες εάν δεν διαπραγματευτεί.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με «σοβαρές» συνέπειες εάν δεν διαπραγματευτεί..

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε  την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα υπάρξουν «σοβαρές» οικονομικές συνέπειες, εάν εκείνη δεν διαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας. 
Από την άλλη πλευρά οι ευρωβουλευτές δηλώνουν αντίθετοι με έναρξη συνομιλιών μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.


Πιο συγκεκριμένα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δήλωσε: «Εάν δεν μας μιλάνε, θα λάβουμε μέτρα που θα είναι οικονομικά σοβαρά. Θα επιβάλουμε τελωνειακούς δασμούς σε πολλά προϊόντα που θα εισέρχονται στις ΗΠΑ».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας συμπεριφέρεται με τρόπο πολύ, πολύ άδικο», τόνισε ο ίδιος και συνέχισε, «να διαπραγματευτούν. Στην αντίθετη περίπτωση, θα λάβουμε μέτρα που θα είναι ευνοϊκά για τις ΗΠΑ».

Ο Τραμπ δεν σταματά να απειλεί με επιβολή δασμών, ιδιαίτερα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Επειδή οι ευρωβουλευτές δεν υιοθετούν μια κοινή θέση, επέφεραν σήμερα πλήγμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ευαίσθητο θέμα των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Σύμφωνα με υπηρεσία Τύπου του Ε.Κ., «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την έκθεση για το αν πρέπει να συστήσει να ξεκινήσουν εμπορικές συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αλλά «δεν υπάρχει επίσημη θέση του για το θέμα».

Ο ρόλος του Κοινοβουλίου είναι μόνο συμβουλευτικός σε αυτό το θέμα, όμως, αντίθετα, θα έχει τον τελευταίο λόγο εάν επιτευχθεί συμφωνία.

Είναι μια αρνητική εξέλιξη τόσο για τα κράτη-μέλη όσο και την Κομισιόν, που ανέμενε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share