Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund προειδοποιεί: "Ερχεται επανάσταση"... - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund προειδοποιεί: "Ερχεται επανάσταση"...

Το όνομά του Ρέι Ντάλιο, είναι ο ιδρυτής του μεγαλύτερου αμοιβαίου κεφαλαίου hedge fund στον κόσμο. Οφείλει τον πλούτο του στον αμερικανικό καπιταλισμό. 

Ταυτόχρονα όμως, είναι ένας από τους σκληρότερους επικριτές του και μάλιστα προειδοποιεί για μια επανάσταση και προκαλεί συναγερμό: για τον Ρέι Ντάλιο, το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλούσιων στις ΗΠΑ είναι υπερβολικά μεγάλο, όπως γράφει η γερμανική Handelsblatt.
Ο Ντάλιο ξεκίνησε πάμφτωχος το 1975 στη Νέα Υόρκη, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα hedge fund, το οποίο διαχειρίζεται σήμερα περίπου 160 δισεκατομμύρια δολάρια.
Με περιουσία 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Ντάλιο κατατάσσεται στην 69η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ντάλιο έχει επανειλημμένα προσελκύσει την προσοχή ως κριτικός του αμερικανικού καπιταλισμού.
Ο 69χρονος σήμερα επενδυτής πιστεύει ότι ο αμερικανικός καπιταλισμός έχει δημιουργήσει ένα καταστροφικό χάσμα στην εκπαίδευση, την κοινωνική ανισότητα, τον πλούτο και το εισόδημα που παράγεται.
Στο τέλος αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανάσταση, λέει.
 Σε ένα δοκίμιο 18 σελίδων, αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ο Ντάλιο αναφέρει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι το εισόδημα του πλουσιότερου 40% του αμερικανικού πληθυσμού είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του υπόλοιπου 60%. Ο Ντάλιο δεν είναι μόνος στην κριτική του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share