Ψυχρολουσία για τους συνταξιούχους από την δήθεν "13η σύνταξη" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ψυχρολουσία για τους συνταξιούχους από την δήθεν "13η σύνταξη"

Τα αντίθετα επικοινωνιακά και πολιτικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την κυβέρνηση η δήθεν 13η σύνταξη η οποία πιστώθηκε προχθές το απόγευμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2,5 εκατ. συνταξιούχων.


Και αυτό γιατί οι Πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί 13ης σύνταξης, την προπερασμένη εβδομάδα, περί 13ης σύνταξης στο 50% της τακτικής μηνιαίας σύνταξής τους διαψεύσθηκαν από τα ποσά τα οποία είδαν στο ΑΤΜ μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. Και αυτό γιατί κόντρα στην εντύπωση την οποία έδωσαν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στους δικαιούχους της εν λόγω παροχής, το ποσό το οποίο έλαβαν ήταν σε πάρα πολλές περιπτώσεις κάτω ακόμα και από το 50%. Και αυτό γιατί αφενός όσοι παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ, δικαιούνται 13η σύνταξη ύψους 30% (και όχι 50%) και αφετέρου γιατί ακόμα και εκείνοι οι οποίοι δικαιούνται το 50% , το ποσό το οποίο έλαβαν ήταν χαμηλότερο λόγω των φορολογικών και ασφαλιστικών κρατήσεων οι οποίες επιβάρυναν την εν λόγω παροχή. Ακόμα και εκείνοι που δικαιούνταν ολόκληρη την 13η σύνταξη (Σ.Σ. όσοι παίρνουν σύνταξη έως 500€) πήραν κάτω από το 100% λόγω των κρατήσεων υπέρ της εφορίας και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ενδεικτικές είναι ορισμένες καταγγελίες συνταξιούχων.

• Συνταξιούχος με καθαρή σύνταξη 561 ευρώ είδε στο λογαριασμό της 323 ευρώ.

*Συνταξιούχος που λαμβάνει κάθε μήνα 681 ευρώ, πήρε ως τάχα "13η σύνταξη" 249 ευρώ.

• Συνταξιούχος με μηνιαία σύνταξη 733 ευρώ (καθαρά), είδε στο λογαριασμό του 279 ευρώ.

• Συνταξιούχος με σύνταξη 794 ευρώ, πήρε "13η σύνταξη" ύψους 309 ευρώ


• Συνταξιούχος με σύνταξη 1135 ευρώ (καθαρά) έλαβε ''13' σύνταξη' μόλις 301 ευρώ.

Τα παραδείγματα δικαιολογούν την οργή των συνταξιούχων που μιλούν πια για ''εξαπάτηση'' ενόψει των εκλογών , με στόχο την ''υφαρπαγή'' της ψήφου τους.

Γι΄αυτό σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στα τηλεοπτικά κανάλια να αποσύρουν άμεσα το σποτ με την ηθοποιό γιαγιά που εμφανιζόταν να λέει "ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη" και στο τέλος να δηλώνει ενθουσιασμένη από την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ) η οποία μετά την πρώτη μετάδοση του επίμαχου διαφημιστικού "θύμισε" στην πρωταγωνίστρια γιαγιά με δικό της σποτ ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι έχασαν τουλάχιστον 2065 ευρώ το χρόνο. Και αυτό γιατί το επίμαχο σποτ με την ενθουσιασμένη γιαγιά απέκρυπτε το γεγονός ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ κόπηκε το ΕΚΑΣ, επιβλήθηκε φόρος 6% υπέρ Υγείας, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share