«Σουρωτήρι» το Αιγαίο: 65 παραβιάσεις και δύο εικονικές αερομαχίες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

«Σουρωτήρι» το Αιγαίο: 65 παραβιάσεις και δύο εικονικές αερομαχίες!

Στο κόκκινο η τουρκική προκλητικότητα
Πάνω από τριάντα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν μέσα σε μια ημέρα πάνω από το αρχιπέλαγος


Κατακόρυφα ανεβάζει η Άγκυρα το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο. ¨οπως έγινε γνωστό αργά το απόγευμα της Τετάρτης, 32 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα σε 65 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο,

Το σκηνικό της έντασης συμπληρώθηκε και από δύο εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (14 F-16 τα οποία πετούσαν σε επτά σχηματισμούς, οκτώ CN-235 και δέκα ελικόπτερα), προέβησαν επίσης σε 31 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό η τουρκική πολεμική αεροπορία είχε προχωρήσει σε ακόμα μια σοβαρή πρόκληση στον Αη Στράτη.

Περίπου στις 10.00 το πρωί, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έσπευσαν στην περιοχή του Αη Στράτη για να αναχαιτίσουν τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.Ο Τούρκος χειριστής αντέδρασε κάνοντας άφεση αερόφυλλων (flares) κίνηση που αποτελεί οπωσδήποτε ένδειξη κλιμάκωσης, κατά τη διάρκεια αναχαίτισης.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Αρχηγός ΓΕΑ που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο συνέδριο της ΠΑ στην Σχολή Ικάρων στο Τατόϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share