Βίντεο-ντοκουμέντο την στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στον Πόρο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Βίντεο-ντοκουμέντο την στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στον Πόρο

Νεκροί οι τρεις επιβάτες

Βίντεο – ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στον Πόρο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο του ANT1 φαίνεται το ελικόπτερο να χτυπάει στα καλώδια της ΔΕΗ, να σημειώνεται έκρηξη και αμέσως να πέφτει στο νερό.

Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους ο Έλληνας χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο Ρώσοι επιβάτες με την επιχείρηση ανάσυρσής τους να ολοκληρώνεται μετά από περίπου δύο ώρες ερευνών.

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης ελικοπτέρου που σημειώθηκε σήμερα μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

«Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», είπε μέσω της ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός.

Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Το ελικόπτερο φαίνεται πως ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα τα Μέγαρα και μετέφερε τουρίστες για λογαριασμό γνωστού ξενοδοχείου. Επρόκειτο να πραγματοποιήσει πτήση από τα Μέγαρα στον Πόρο και εν συνεχεία να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ανακοίνωση από το λιμενικό έχει ως εξής:

«Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα για πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου, στην θαλάσσια περιοχή του διαύλου Πόρου – Γαλατά, με τρεις επιβαίνοντες (έναν Έλληνα χειριστή και δύο αλλοδαπούς επιβάτες).

Άμεσα κινητοποιήθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην περιοχή έσπευσαν έξι (6) περιπολικά σκάφη των όμορων Λιμενικών Αρχών Πόρου, Πειραιά, Σαρωνικού, Ερμιόνης, Επιδαύρου και Ύδρας ιδιώτες δύτες, καθώς και μεγάλος αριθμός ιδιωτικών σκαφών και Ε/Γ-Λαντζών. Παράλληλα στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ με μέριμνα του ΕΚΣΕΔ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν η ανάσυρση από το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τριών (3) συνολικά σορών ανδρών.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share