Φθινοπωρινός ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Φθινοπωρινός ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους κυρίως τα βόρεια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας περιμένουμε μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2019.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με μικρότερη όμως κατά κανόνα ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 30, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση έως το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα θαλάσσια τμήματα των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 25 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα, ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ που προοδευτικά υα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Πηγή: www.meteo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share