Διεθνής διασυρμός: H Telegraph ξεκαθαρίζει… ότι δεν εργάστηκε ποτέ στην NASA η Ελένη Αντωνιάδου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Διεθνής διασυρμός: H Telegraph ξεκαθαρίζει… ότι δεν εργάστηκε ποτέ στην NASA η Ελένη Αντωνιάδου

Η βρετανική εφημερίδα κατάφερε να επικοινωνήσει με επιστήμονα της NASA, αλλά όχι με την… ίδια




Θέμα μέχρι και στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph έγινε η υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία έλεγε πως εργάζεται στην NASA, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να ισχύει.

Η Telegraph σε δημοσίευμά της ξεκαθαρίζει μέσω εκπροσώπου της NASA πως η Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ στην αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία.

«Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει το δημοσίευμα στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Η Barbie και η NASA
Έχοντας τίτλο « Η πρώτη Ελληνίδα Barbie κατηγορείται ότι ψευδώς δούλεψε στη NASA» η Telegraph εξιστορεί όλη την υπόθεση που έχει φέρει τα πάνω-κάτω στα social media.

Η Telegraph ξεκινά το δημοσίευμα παρουσιάζοντας την ανάρτηση του Κώστα Μπουγιούκου, βοηθού- καθηγητή σε πανεπιστήμιο του Παρισιού, ο οποίος «ακύρωσε» την Αντωνιάδου εξηγώντας τους λόγους που«Δεν πληρεί καν τα κριτήρια να αποκαλείται επιστήμονας για τους περισσότερους».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η Ελένη Αντωνιάδου μάλιστα έγινε η πρώτη Ελληνίδα Barbie την ώρα που όλοι νόμιζαν πως δουλεύει στη NASA.

Στην ιστοσελίδα μάλιστα της εταιρίας που δημιούργησε την κούκλα αναφέρεται πως η Ελένη Αντωνιάδου εργάζεται για την NASA, ενώ μετά τον σάλο και τις αποκαλύψεις, η αμερικανική εταιρία κατασκευής της διάσημης κούκλας, δεν σχολίασε το γεγονός όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα.

Το «κράξιμﻨστα social media
Η Telegraph δεν μπόρεσε επίσης να μην σχολιάσει την κατακραυγή στα social media μετά τις αποκαλύψεις περί τεχνητής τραχείας και NASA καθώς και για τις δεκάδες αναφορές των ΜΜΕ στην επιστήμονα πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Μεταξύ άλλων η Ελένη Αντωνιάδου αναφέρεται ως βραβευμένη από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, ακόμα και με ανύπαρκτα βραβεία, όπως το «NASA-ESA Outstanding Researcher Award» το 2012. Το Forbes πάντως την έχει κατατάξει μεταξύ των 30 πιο σημαντικών προσωπικοτήτων στον τομέα της Υγείας το 2013.

Η βρετανική εφημερίδα προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα ζήτησε την άποψη της Ελένης Αντωνιάδου, η οποία όμως δεν επικοινώνησε με την Telegraph.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share