Ο αληθινός.. "Αρμαγεδδών" - Πώς η NASA θα επιχειρήσει να αλλάξει πορεία σε αστεροειδή το 2021 (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ο αληθινός.. "Αρμαγεδδών" - Πώς η NASA θα επιχειρήσει να αλλάξει πορεία σε αστεροειδή το 2021 (video)

Συνήθως η τέχνη αντιγράφει τη ζωή. Ενίοτε, όμως, μπορεί να συμβεί το αντίθετο. Το σενάριο της επιτυχημένης ταινίας "Αρμαγεδδών" του 1998, θα υλοποιηθεί από τη NASA στον αστεροειδή Δίδυμο Β εντός του 2021.

Την αποστολή εκτροπής αστεροειδούς σχεδιάζουν από κοινού η ΝΑSA και η ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) από το 2015 και ήρθε η ώρα να γίνει πράξη η θεωρία.




Η αποστολή αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 και τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ωστόσο το διαστημικό σκάφος παρατήρησης Hera του ESA που θα ξεκινήσει το 2023 και θα λάβει παρατηρήσεις από το 2027 και μετά, θα δώσει και την τελική εκτίμηση για την επιτυχία ή την αποτυχία της αποστολής.

Θα εκτρέψουν αστεροειδή 160 μέτρων

Θα επιχειρήσουν να εκτρέψουν έναν αστεροειδή που δυνητικά θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για τη Γη. Πρόκειται για τον αστεροειδή Δίδυμος Β (Didymos B) που έχει διάμετρο 160 μέτρα. Ο Δίδυμος Β περιστρέφεται γύρω από τον μεγαλύτερο αστεροειδή Δίδυμο Α κάθε 11,92 ώρες.

Το σύστημα Διδύμου κατατάσσεται ως σύστημα (NEO), που σημαίνει ότι είναι κοντά, αλλά δεν είναι πολύ κοντά που θα μπορούσε να χτυπήσει τη Γη. Έτσι επιλέχθηκε ως ο τέλειος στόχος για το τεστ της εκτροπής.

Το διαστημόπλοιο που επιλέχθηκε για την αποστολή θα είναι το DART της NASA. «Σήμερα, είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι στην ιστορία που έχουν την τεχνολογία να εκτρέψουν ενδεχομένως έναν αστεροειδή από να επηρεάσει μελλοντικά τη Γη», ανέφερε ο αστρονόμος Ian Carnelli του ESA στο περιοδικό Technology Review.

Βέβαια, το βασικό ερώτημα είναι, εάν οι τεχνολογίες που διαθέτουμε και τα εργαλεία που υπάρχουν εγγυώνται την επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share