Χάος στην Ιαπωνία: 23 νεκροί, 160 τραυματίες και 16 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Χαγκίμπις (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Χάος στην Ιαπωνία: 23 νεκροί, 160 τραυματίες και 16 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Χαγκίμπις (video)



Μισό εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.


Τουλάχιστον 23 είναι οι νεκροί που άφησε πίσω του ο φονικός τυφώνας Χαγκίμπις που χτύπησε την Ιαπωνία.

Η χώρα απέστειλε σήμερα δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και διασώστες προκειμένου να συνδράμουν τους πολίτες που έχουν αποκλειστεί σε διάφορες περιοχές και να αντιμετωπίσουν τις πλημμύρες που προκάλεσε ένας από τους χειρότερους τυφώνες στη σύγχρονη ιστορία της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK υπάρχουν ακόμα 16 αγνοούμενοι, καθώς ο τυφώνας Χαγκίμπις άφησε πίσω του τεράστιες πλημμυρισμένες στην κεντρική και την ανατολική Ιαπωνία και σχεδόν μισό εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Οι περιορισμοί για τις προσγειώσεις αεροσκαφών στα αεροδρόμια Ναρίτα και Χανέντα του Τόκιο ήρθησαν αλλά πάνω από 800 πτήσεις ακυρώθηκαν για σήμερα, σύμφωνα με το NHK, όπως και κάποια δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας στις χειρότερα πληγείσες περιοχές.

Οι Αρχές ήραν τις προειδοποιήσεις για βροχοπτώσεις στην περιοχή Κάντο κοντά στο Τόκιο, όπου τα καταστήματα άνοιξαν και πάλι και επαναλειτούργησαν πολλές γραμμές του τρένου, ωστόσο προειδοποίησαν ότι υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος υπερχείλισης των ποταμών στην ανατολική Ιαπωνία και πρόκλησης νέων ζημιών.


Οι αρχές κάποια στιγμή εξέδωσαν προειδοποίηση και εντολές εκκένωσης για πάνω από 6 εκατ. ανθρώπους σε όλη την Ιαπωνία καθώς η καταιγίδα έπληξε τη χώρα με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και ανέμους εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το NHK, έχουν αναφερθεί περίπου 150 τραυματισμοί.

Ο τυφώνας, κατά εκτιμήσεις ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί από το 1958 στην Ιαπωνία, προκάλεσε βροχοπτώσεις-ρεκόρ κατά τόπους: στην παραθαλάσσια πόλη Χακόνε, σημειώθηκε κατακρήμνιση 939,5 χιλιοστών μέσα σε 24 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share