Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η αργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι για τους... τεμπέληδες» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η αργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι για τους... τεμπέληδες»

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στήριξε απόλυτα την απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ερώτηση των δημοσιογράφων.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι «έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες» και προσέθεσε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζεται ότι:

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, ενώ τονίζονται τα εξής:
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.
Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share