Ομάδα Ελλήνων γιατρών: Με φάρμακο ...των 3 ευρώ κατά του κοροναϊού! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ομάδα Ελλήνων γιατρών: Με φάρμακο ...των 3 ευρώ κατά του κοροναϊού!

Ελπιδοφόρες έρευνες.

Μεγάλη ερευνητική ομάδα υπό τον καθηγητή Καρδιολογίας κ. Σπύρο Δευτεραίο, κατέθεσε ερευνητική πρόταση στον ΕΟΔΥ που αφορά τη χρήση γνωστού φαρμάκου, της κολχικίνης, για τη θεραπεία ασθενών από την νόσο του κοροναϊού.

Στην έρευνα συμμετέχει μεγάλος αριθμός διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, από τον χώρο της Λοιμωξιολογίας, της Καρδιολογίας, της Επιδημιολογίας, της Πνευμονολογίας και της Εντατικής Θεραπείας.

Η ομάδα αποτελείται από 48 επιστήμονες δίνοντας το μήνυμα ότι η επιστημονική κοινότητα είναι ενωμένη σε μια παγκόσμια προσπάθεια.

Ως επικεφαλής της ομάδας ο κ. Δευτεραίος, είπε πως δεν μιλάμε απλά για ένα φάρμακο αλλά για ένα φάρμακο πάμφθηνο που υπάρχει εδώ και έναν αιώνα το αποκαλούμενο και φάρμακο των φτωχών. Το φάρμακο όπως είπε είναι πολύ φθηνό και κοστίζει περίπου 3 ευρώ.

Τις πρώτες ενδείξεις θα τις έχουμε σε έναν μήνα, εκτιμά ο κ. Δευτεραίος. Παράλληλα στον Καναδά ακολουθούν την πρακτική της ελληνικής ομάδα, πραγματοποιώντας μελέτες ακριβώς με την ίδια ουσία.

«Έχουμε ενδείξεις και ελπίδες για αποδείξεις, αλλά θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία μέσα σε έναν μήνα» ανέφερε ο κ. Δευτεραίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share