Ταξιδιωτική σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αποφύγετε τα ταξίδια στη Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Ταξιδιωτική σύσταση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αποφύγετε τα ταξίδια στη Ελλάδα..


Ταξιδιωτική σύσταση για την Ελλάδα, λόγω της νέας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνοντας παραπομπή στις σχετικές οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).
Συγκεκριμένα, το CDC συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία ενώ καλεί και τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που θεωρούνται απαραίτητα. Ως παραδείγματα αναγκαίων ταξιδιών αναφέρονται οι περιπτώσεις για παροχή ανθρωπιστικής, ιατρικά ζητήματα και επείγοντες οικογενειακές καταστάσεις.
Όπως τονίζει το Κέντρο Ελέγχων, είναι υψηλός ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος από κορονοϊό στην Ελλάδα, και προσθέτει πως αν κάποιον μολυνθεί και χρειαστεί ιατρική περίθαλψη, οι πόροι πιθανό να είναι περιορισμένοι.
Ωστόσο αν κάποιος έχει σκοπό να μεταβεί στην Ελλάδα, καλείται να ενημερωθεί μέσω του ΥΠΕΞ ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ίσως να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως π.χ. τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.
Το CDC τονίζει επίσης ότι αν κάποιος βγει θετικός σε τεστ κορονοϊού ενδέχεται  να μπει σε καραντίνα και να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ μέχρι να αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια. Ακόμη, αν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει από κορονοϊό καθώς βρισκόταν στο εξωτερικό, είναι πιθανό να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Τέλος, το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει αν εξετάσουν την διενέργεια τεστ κορονοϊού πριν το ταξίδι τους.
Σημειώνεται πάντως πως, όπως έχει ανακοινωθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έως τις 14 Αυγούστου τα μεσάνυχτα ισχύει η  απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη ευρωπαίων πολιτών. Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία εξαιρούνται μόνο οι ακόλουθες 12 χώρες, και όχι οι ΗΠΑ: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία,Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share