Αυστηρή προειδοποίηση Ρωσίας: Αν η Τουρκία εμπλακεί στην Κριμαία θα κάνει σοβαρό λάθος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Αυστηρή προειδοποίηση Ρωσίας: Αν η Τουρκία εμπλακεί στην Κριμαία θα κάνει σοβαρό λάθος


Η Τουρκία θα διαπράξει μεγάλο σφάλμα εάν ενταχθεί στην "Πλατφόρμα της Κριμαίας" μετά από πρόταση της Ουκρανίας, δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής για τη διπλωματία και τις διεθνείς σχέσεις του κοινοβουλίου της Κριμαίας, Γιούρι Γκέμπελ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

"Εάν η Τουρκία ενταχθεί πραγματικά στην αποκαλούμενη "Πλατφόρμα της Κριμαίας", το οποίο ουσιαστικά είναι μια συμμαχία κατά του Κρεμλίνου που είναι εχθρική προς τους κατοίκους της περιοχής, θα κάνει ένα σοβαρό στρατηγικό λάθος", δήλωσε ο Γκέμπελ.

Σύμφωνα με τον Γκέμπελ, η Τουρκία θα μπορούσε να χάσει έναν αξιόπιστο σύμμαχο, καθώς και τους Ρώσους τουρίστες.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τουρκία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμμετάσχει στο πρότζεκτ "Πλατφόρμα της Κριμαίας" που στοχεύει στην επιστροφή της χερσονήσου στην Ουκρανία. 

"Ο κοινός μας στόχος πρέπει να είναι να βρούμε λύσεις για την επιστροφή της Κριμαίας υπό τον έλεγχο του ουκρανικού κράτους, όσο το δυνατόν συντομότερα", είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: "και ελπίζουμε για έναν σοβαρό ρόλο της Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα. Εξάλλου, είναι δυνατόν να λυθεί κάτι χωρίς την Τουρκία στην περιοχή μας; Σίγουρα όχι".

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία "δεν αναγνωρίζει και δεν θα αναγνωρίσει ποτέ την Κριμαία ως ρωσική".

Επισημαίνοντας πως η Τουρκία βλέπει την Ουκρανία ως χώρα κλειδί για την διασφάλιση της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας ο Ερντογάν με τη σειρά του ανέφερε: "Υποστηρίξαμε πάντοτε και θα υποστηρίξουμε την κυριαρχία της Ουκρανίας, την εδαφική της ακεραιότητα συμπεριλαμβανομένης της Κριμαία και την πολιτική της ενότητα. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει και δεν θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας. Η υποστήριξη μας στους αδερφούς μας Τάταρους της Κριμαίας, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας των ιστορικών και ανθρωπίνων δεσμών ανάμεσα στην Τουρκία και την Ουκρανία θα συνεχιστεί μαζί με τις ουκρανικές αρχές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share