Γερμανία: Μόνο η Ελλάδα θεωρείται υγειονομικά ασφαλής χώρα στην Ε.Ε. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Γερμανία: Μόνο η Ελλάδα θεωρείται υγειονομικά ασφαλής χώρα στην Ε.Ε.


Μόνο την Ελλάδα κρατάει «υγειονομικά καθαρή» το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, το οποίο έχει εκδόσει ταξιδιωτική προειδοποίηση για όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, το Βερολίνο θεωρεί ότι παρά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, η χώρα πλήττεται μετρίως από τον κορωνοϊό και επομένως, η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη. Βέβαια, κάνει ειδική μνεία στο επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και ορισμένων νησιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ασφαλής χώρα θεωρείται και η Κύπρος, η οποία όμως λόγω της κατάστασης στα Κατεχόμενα, δεν βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα.

Η αναθεώρηση της σχετικής λίστας από το γερμανικό υπουργείο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με τις αρμόδιες αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια.

Ως χώρες «αυξημένου κινδύνου» θεωρούνται -μεταξύ άλλων- η Γαλλία, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Σλοβακία και η Μάλτα, ενώ ως «επικίνδυνες» χαρακτηρίζονται η Πολωνία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Δανίας και η Βουλγαρία.

Ειδική περίπτωση αποτελεί η Νορβηγία, για την οποία υπάρχει γενική προειδοποίηση. Όμως, αυτό οφείλεται όχι στην αύξηση των κρουσμάτων, αλλά στο γεγονός ότι το Όσλο έχει συμπεριλάβει τη Γερμανία στις «περιοχές κινδύνου».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έχει καταγράψει σχεδόν 350.000 κρούσματα, εκ των οποίων τα 7.800 μόλις το τελευταίο 24ωρο. Όσον αφορά τους νεκρούς, ο αριθμός τους προσεγγίζει πλέον τους 10.000. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share