Ο Τζο Μπάιντεν είναι o 46oς Πρόεδρος των ΗΠΑ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ο Τζο Μπάιντεν είναι o 46oς Πρόεδρος των ΗΠΑ


και επισήμως..


Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού κατάφερε να εξασφαλίσει 273 εκλέκτορες και να επικρατήσει και στην πολιτεία της Πενσιλβάνια. 

To CNN ανακήρυξε νικητή των αμερικανικών εκλογών, καθώς ο Ντόλαντ Τραμπ δεν εξασφάλισε περισσότερους από 213 εκλέκτορες.

Το Associated Press κάνει υπολογίζει πως ο Μπάιντεν συγκέντρωσε 284 εκλέκτορες μαζί με εκείνους της Πενσιλβάνια 284. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως ξεπέρασε τους 270 που απαιτούνται για τη νίκη.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δήλωνε πως θα κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ καθώς το προβάδισμά του έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεγαλώνει στις αμφίρροπες πολιτείες.

Σύμφωνα με το CNN, ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε την πολιτεία της Πενσιλβάνια και τους 20 εκλέκτορες που δίνει, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 273 εκλέκτορες συνολικά, δίνοντάς του τη νίκη. Προτού γίνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, ο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος υπό τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος γερουσιαστής του Ντέλαγουερ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι  Καμάλα Χάρις έγινε και επίσημα η πρώτη μαύρη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόμαστε εν αναμονή δηλώσεων του Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μέχρι τώρα αναγνωρίσει την ήττα του και είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αμφισβητεί τα αποτελέσματα, κάνοντας λόγο για νοθεία. Είναι μάλιστα ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που δεν κερδίζει δεύτερη θητεία μετά τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο το 1992. Η ημερομηνία μεταβίβασης της εξουσίας όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα θα είναι η 20ή Ιανουαρίου. Μέχρι τότε οι πολιτείες θα επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους και οι 538 μεγάλοι εκλέκτορες θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο για να ορίσουν επίσημα τον πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share