Ιράν: Ο πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε με όπλο μέσω... δορυφόρου! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ιράν: Ο πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε με όπλο μέσω... δορυφόρου!


Το όπλο πυροβόλησε συνολικά 13 φορές εναντίον του επιστήμονα με τέτοια ακρίβεια, που η σύζυγός η οποία βρισκόταν στο ίδιο όχημα δεν τραυματίστηκε...

Ένα πυροβόλο όπλο καθοδηγούμενο από δορυφόρο χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, ανέφερε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο Mohsen Fakhrizadeh, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση στα περίχωρα της Τεχεράνης στις 27 Νοεμβρίου 2020, οδηγούσε σε έναν αυτοκινητόδρομο ανατολικά της πρωτεύουσας όταν το όπλο τον στόχευσε με τη χρήση τεχνητή νοημοσύνης,  σημειώνει το Mehr.
Το πρακτορείο επικαλείται για την είδηση αυτή, ανώτατο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.
Διάφορες εικασίες έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για τη δολοφονία του Fakhrizadeh.
Μία εξ αυτών ανέφερε, πως σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ άλλη πως σκοτώθηκε από πολυβόλο, που ήταν τοποθετημένο σε φορτηγό, μέσω τηλεχειριστηρίου όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Με 13 σφαίρες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το όπλο πυροβόλησε συνολικά 13 φορές εναντίον του επιστήμονα με τέτοια ακρίβεια, που η σύζυγός η οποία βρισκόταν στο ίδιο όχημα δεν τραυματίστηκε.
Επίσης από τους Φρουρούς της Επανάστασης έγινε γνωστό, πως 11 σωματοφύλακες σε ξεχωριστά αυτοκίνητα συνόδευαν τον επιστήμονα και τη σύζυγό του.
Ο Ιρανός επιστήμονας σκοτώθηκε εξ αποστάσεως, λέει αξιωματούχος ασφαλείας.

Η δεύτερη στοχευμένη δολοφονία το 2020

 Η επίθεση αυτή είναι η δεύτερη στοχευμένη δολοφονία ενός σημαντικού Ιρανού αξιωματούχου από τον Ιανουάριο 2020, όταν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump διέταξε μια επίθεση με drone εναντίον του στρατηγού Qassem Soleimani.
Η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία του Fakhrizadeh, την πέμπτη πυρηνικού επιστήμονα στο ιρανικό έδαφος από το 2010.
Το Ισραήλ δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς, ωστόσο ο πρωθυπουργός του Benjamin Netanyahu είχε ξεχωρίσει τον επιστήμονα σε παρουσίαση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. τον Απρίλιο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share