Βρετανία: Ο Τζόνσον «ακυρώνει» τα Χριστούγεννα - Lockdown σε περιοχές του Λονδίνου και νοτιοανατολική Αγγλία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Βρετανία: Ο Τζόνσον «ακυρώνει» τα Χριστούγεννα - Lockdown σε περιοχές του Λονδίνου και νοτιοανατολική Αγγλία


Σκληρότερους περιορισμούς ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός για να περιορίσει τη μετάδοση του κορωνοϊού – Εισάγεται νέα βαθμίδα 4 με μέτρα lockdown στην οποία μπαίνουν περιοχές του Λονδίνου και στα νοτιοανατολικά της χώρας

Την «ακύρωση» των Χριστουγέννων σε μια σειρά από περιοχές ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά την οποία ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι προστίθεται βαθμίδα 4 περιορισμών (μέχρι στιγμής οι βαθμίδες ήταν 3), στις οποίες εισάγονται περαιτέρω μέτρα, με μέτρα που ισοδυναμούν με lockdown, που θα εφαρμοστεί στο 1/3 της Αγγλίας. 

Με βάση τα νέα μέτρα, οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν. Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα», δήλωσε διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει η επιδημία μεταδίδεται πλέον ταχύτερα. Όπως ανέφερε, υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης. 

Παράλληλα, ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις και να εργαστούν μέσω τηλεργασίας. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από αύριο, ανακοινώθηκε, λόγω της ταχείας μετάδοσης της νόσου. 

Η υιοθέτηση νέων μέτρων οφείλεται και στη μετάλλαξη του ιού της Covid-19, που θεωρείται ότι έχει επιταχύνει τη διασπορά της νόσου. Ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο επικίνδυνη ή ότι ακυρώνει το εμβόλιο, ωστόσο το ζήτημα βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική»

Εμφανώς αμήχανος, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στους πολίτες ότι γνωρίζει πόσο συναίσθημα επενδύουν στη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου και πόσο σημαντικό είναι για τους παππούδες να δουν τα εγγόνια τους και για τις οικογένειες να είναι μαζί.

«Ξέρω πόσο απογοητευτικό είναι», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις καθοδηγούνται από την επιστήμη. «Ως πρωθυπουργός σας, ειλικρινά πιστεύω ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Χωρίς δράση, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μολύνσεις θα εξαπλωθούν, τα νοσοκομεία θα δεχθούν πίεση και χιλιάδες άνθρωποι ακόμη θα χάσουν τη ζωή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share