Σύνοδος Κορυφής: Αν δεν θεσπίσει η ΕΕ πιστοποιητικό εμβολιασμού θα το κάνουν Google και Apple.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Σύνοδος Κορυφής: Αν δεν θεσπίσει η ΕΕ πιστοποιητικό εμβολιασμού θα το κάνουν Google και Apple..


Αν δεν θεσπίσει η ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού κάποιος άλλος θα το κάνει τόνισαν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος στην τηλεδιάσκεψη για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είχε ως κύριο αντικείμενο τη συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αδειοδότηση, παραγωγή και διανομή εμβολίων, αλλά και τις μετακινήσεις.

Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αναφερόμενος στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στην ανάγκη να κινηθούν από κοινού για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ώστε να μη γίνει κάτι τέτοιο από την Google ή την Apple, όπως τόνισε στους ηγέτες των «27». Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε χαρακτηριστικά ότι οι δύο αμερικανικοί κολοσσοί έχουν ήδη προσεγγίσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αναλάβουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ανέδειξε πόσο προβληματικό θα ήταν τα προσωπικά υγειονομικά δεδομένα των Ευρωπαίων να δοθούν στις εταιρείες αυτές.

Η πρόεδρος της Κομισιόν έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα 3 έως 4 μηνών για να ολοκληρωθεί τεχνικά το έργο αμοιβαίας αναγνώρισης των εθνικών πιστοποιητικών των κρατών-μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share