Τουρκία: Πρώτη δοκιμή του κινητήρα του τουρκικού διαστημόπλοιου (+vid) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Τουρκία: Πρώτη δοκιμή του κινητήρα του τουρκικού διαστημόπλοιου (+vid)

 Η Τουρκία δοκίμασε με επιτυχία τον υβριδικό κινητήρα που θα κινήσει το διαστημικό της σκάφος στην σχεδιαζόμενη αποστολή του προς το Φεγγάρι, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ, η δοκιμή έλαβε τόπο στην περιοχή Σιλέ της Κωνσταντινούπολης. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά την διάρκεια του τεστ ο κινητήρας πυροδοτήθηκε δύο φορές με επιτυχία. Η πυροδότηση αφορούσε το σύστημα κατακόρυφης πρόωσης(SORS). Σύμφωνα με το πλάνο του Εθνικού Διαστημικού προγράμματος, η Τουρκία σχεδιάζει μια μη επανδρωμένη αποστολή στο Φεγγάρι με στόχο την προσελήνωση ως το 2023.

Την, κατά τα τουρκικά λεγόμενα, υβριδική μηχανή, σχεδίασε και υλοποίησε η εταιρεία Delta V, η οποία είναι θυγατρική της κρατικής SSB. Σύμφωνα με τον Βαράνκ, η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες των εταιρειών της για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Delta V, Αρίφ Καραμπεγιόγλου, ανέφερε ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν από εδώ και στο εξής με εντατικότερους ρυθμούς, προσθέτοντας ότι τα τεστ θα είναι εκατοντάδες για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια.

Τέλος, ο κ. Καραμπεγιόγλου έδωσε έμφαση στη χρήση ορισμένων από τις πιο αναπτυγμένες τεχνικές στη κατασκευή του τουρκικού SORS, οι οποίες περιλαμβάνουν υγρά και στερεά καύσιμα προώθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share